Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nouă ședinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate - Discuţii despre renunţarea la mască pe plajă şi organizarea de evenimente private cu persoane vaccinate

Nouă ședinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate - Discuţii despre renunţarea la mască pe plajă şi organizarea de evenimente private cu persoane vaccinate

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Mai 2021, 08:20
Nouă ședinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate - Discuţii despre renunţarea la mască pe plajă şi organizarea de evenimente private cu persoane vaccinate Foto: Gov.ro Politică

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie se reunește în ședință vineri, pentru a treia oară, pentru a discuta despre programul agenţilor economici, posibilitatea de a fi organizate evenimente private cu persoane vaccinate anti-COVID-19 și despre renunțarea la masca de protecție pe plajă, după 1 iunie. 

 

Florin Cîțu, despre propunerile ce vor fi pe masa Comitetului interministerial

 

Joi, premierul Florin Cîțu a avut o discuție cu reprezentanții sectorului HoReCa pe marginea acestui subiect, precizând că a primit de la aceștia propuneri importante. Cîțu a dat asigurări că soluțiile vor fi luate la timp, așa încât sezonul estival să înceapă în siguranță sanitară: „Promisiunea mea e că vom avea aceste soluții aprobate la timp ca să începem de la 1 iunie o prima etapă de relaxare și a doua de la 1 august”.

Șeful Guvernului a susținut că masca de protecție nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie: „Cred că pentru 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Deci aici e consens. Condiția e distanțarea pe plajă între șezlonguri, iar industria e de acord. Cred că această condiție minimă o putem anunța. Fără mască pe plajă de la 1 iunie”.

Florin Cîțu a explicat apoi cum va fi făcută diferenţa între clienţii vaccinaţi şi ce nevaccinaţi, în contextul în care ar putea fi redeschise restaurantele şi hotelurile la o capacitate de 100%.

Premierul a mai spus că a înaintat Comitetului interministerial o propunere privind organizarea evenimentelor private de tipul nunţi, botezuri, de la 1 iunie şi pe litoral. Cât despre evenimentele publice mari, precum festivalurile Untold și Neversea, acesta a spus că ele se vor putea desfășura, cel mai probabil, după data de 1 august.

„Aici va fi o discuţie referitoare la programul operatorilor economici, tot în Comitetul Interministerial. (...) În ceea ce priveşte programul operatorilor economici, voi pune pe masă şi această propunere pentru Comitetul Interministerial şi vedem care vor fi soluţiile. Dar, după 1 iunie, putem să ne gândim în direcţia aceasta”, a mai spus premierul.

La finele ședinței de Guvern de miercuri, Florin Cîțu a spus că a propus Comitetului interministerial şi ca în birourile în care toate persoanele sunt vaccinate să nu mai fie obligatorie masca de protecție.

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!