Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Noul ministru al Educației și „moștenirea grea” a guvernării PSD. Anisie: Fostul Minister al Cercetării a lăsat în bugetul public o datorie de 150 de milioane de euro (VIDEO)

Noul ministru al Educației și „moștenirea grea” a guvernării PSD. Anisie: Fostul Minister al Cercetării a lăsat în bugetul public o datorie de 150 de milioane de euro (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Noi 2019, 22:24
Politică

Ministrul Monica Anisie a precizat, luni seară, în direct pe B1 TV, că fostul Minister al Cercetării - portofoliu unit de PNL cu cel al Educației - a lăsat în bugetul public o datorie de 150 de milioane de euro din timpul guvernării PSD. 

„Ceea ce am găsit la minister nu este tocmai îmbucurător în ceea ce privește situația financiară. În 2016, de exemplu, m-am luptat foarte tare să avem un buget cât mai mare, mai ales pentru sistemul de învățământ preuniversitar, pentru că atunci eram secretar de stat. Tot atunci, în calitate de ordonator principal de credite, am fost persoana care s-a luptat să existe un buget la Cercetare, un buget care să crească în mod gradual, în așa fel încât în 2020 să atingem ținta de 1% din PIB. M-am trezit acum, când m-am întors la Ministerul Educației, cu o situație financiară destul de proastă. De exemplu, la Ministerul Cercetării am descoperit că bugetul e de 0,17, eu lăsându-i în 2016 la 0,28. Mai mult decât atât, au înființat un Minister al Cercetării și Inovării.

Domnul ministru de la care am preluat documentele atunci când am făcut predarea-primirea, mi-a motivat faptul că dumnealui a avut un mandat extrem de scurt și că, până s-a obișnuit cu ceea ce se întâmplă în Ministerul Cercetării, a ajuns să plece. N-a știut să îmi spună de ce bugetul este atât de mic. Mi-a lăsat o moștenire destul de greu de gestionat, cu angajați, cu obligații, cu proiecte în derulare, cu întârzieri foarte mari în ceea ce privește plata.

(...) Sunt multe probleme în sistemul de educație, dar și la Cercetare, și la învățământul universitar trebuie să regândim modul în care vom gestiona banii și ce anume vom cere pentru bugetul de anul viitor”, a declarat Monica Anisie, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Monica Anisie
 
Loading...