Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Noul ministru al Sănătății face demersuri pentru elaborarea unei strategii naționale de prevenție a sinuciderilor. Victor Costache: „E un adevărat flagel în multe țări europene”

Noul ministru al Sănătății face demersuri pentru elaborarea unei strategii naționale de prevenție a sinuciderilor. Victor Costache: „E un adevărat flagel în multe țări europene”

Un articol de: Redacția B1.ro - 09 Noi 2019, 20:14
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Victor Costache, ministrul Sănătății, se va întâlni specialiştii în vederea elaborării unei strategii naţionale şi a unui program de prevenţie a sinuciderilor în România, potrivit Agerpres.

„Voi stabili o întâlnire cu comisia de specialitate. E un adevărat flagel în multe ţări europene”, a spus Costache.

Doina Cozman, președintele Alianței Române de Prevenție a Suicidului, a subliniat că, în acest moment, țăra noastră nu are nici strategie de prevenire a suicidului, dar nici vreun program național în acest sens.

„În multe ţări din Europa şi din lume, aici mă gândesc mai ales la Australia, există programe de prevenţie a sinuciderii foarte bine puse la punct. În Europa, un program foarte frumos este în Finlanda. Pe de altă parte, trebuie să spun un lucru şi anume că în România nu avem nici măcar o strategie naţională de prevenire a sinuciderii, ca să nu mai vorbesc că nu avem lege. În Legea sănătăţii mintale care funcţionează în ţara noastră din 2002 există doar implicit referiri la riscul suicidal, dar nu avem o lege ţintită pe această problematică atât de gravă, care duce la creşterea mortalităţii", a spus, sâmbătă, la Sibiu, Cozman, care a mai precizat că „sinuciderea este un indicator al sănătății populației”.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   Victor Costache
 
Loading...