Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ”Nu PSD-ul corupt e pericolul cel mai grav pentru democrație” Pippidi: Nu mai poți fi prim-ministru în România fără să fii legat de servicii (VIDEO)

”Nu PSD-ul corupt e pericolul cel mai grav pentru democrație” Pippidi: Nu mai poți fi prim-ministru în România fără să fii legat de servicii (VIDEO)

Un articol de: - 23 Oct 2017, 23:19
Politică

Nu mai poți să fii prim-ministru în România dacă nu ai o legătură clară cu serviciile, a susținut Alina Mungiu Pippidi, în emisiunea moderată de Nadia Ciurlin, pe B1 TV. Totodată, politologul i-a contrazis pe cei care susțin că PSD-ul corupt este principalul pericol la adresa democrației.

”Nu mai poți să fii prim-ministru în Româia fără să fii legat de servicii. În acest moment, dacă nu ai o legătură clară cu serviciile, dacă serviciile nu simt că au un control clar asupra ta, nu mai poți fi prim-ministru. Și asta explică o bună parte din lucrurile care s-au întâmplat în acest an”, susținut Alina Mungiu Pippidi, pentru B1 TV.

Aceasta a mai afirmat că principalul pericol la adresa democrației nu este PSD-ul, ci faptul că s-a depășit limita în folosirea instrumentelor create pentru lupta anticorupție, iar serviciile sunt mult prea implicate în actul guvernării.

Pippidi: Nu mai poți să fii prim-ministru în România fără să fii legat de servicii

”Sunt oameni care cred că pericolul cel mai grav pentru democrația românească e eternul PSD corupt. Acest lucru nu e adevărat. În acest moment, PSD nu e o amenințare mai mare decât orice alt partid corupt. Riscul cel mai mare e că s-a depășit cu totul limita în folosirea instrumentelor create pentru anticorupție și mai ales a acestei părți obscure. Serviciile sunt mult prea implicate în actul de guvernare și sunt mult prea implicate în viața partidelor, decizând cine conduce România. Ăsta e un pericol pentru democrație și pentru statul de drept și e un pericol cu atât mai mare cu cât opinia publică nu e conștientă, nimeni nu face nimic”, a explicat Pippidi.

”Președinții numesc șefii serviciilor. În același timp, niciunul dintre președinți nu e un om invulnerabil. Toți au a se teme de servicii. Așa se crează această relație în care uneori e foarte greu să-ți dai seama cine pe cine controlează”, a mai precizat politologul, pentru B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   Alina Mungiu Pippidi,   servicii,   PSD,   premier,   prim-ministru
 
Loading...