Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nu s-au obosit să o mai voteze: Legea grațierii a fost adoptată tacit în Senat

Nu s-au obosit să o mai voteze: Legea grațierii a fost adoptată tacit în Senat

Un articol de: - 23 Mai 2017, 12:34
Nu s-au obosit să o mai voteze: Legea grațierii a fost adoptată tacit în Senat Politică

Proiectul legii grațierii a fost adoptat tacit de către Senat după ce a expirat termenul de dezbatere și vot. Acum proiectul legii, în forma prevăzută de către Guvern, merge la Camera Deputaților care este for decizional.

Termenul privind votarea legii grațierii a fost depășit în urma mai multor neînțelegeri între Comisia Juridică a Senatului și PSD privind amendamentele depuse de senatori la lege. 

Întâi, Comisia Juridică a votat legea cu mai multe amendamente controversate care prevedeau grațierea pedepselor pentru infracțiuni de corupție, dar după ceLiviu Dragnea a anunțat că nu susține astfel de prevederi, votul s-a reluat și amendamentele au fost respinse. Dar nici așa proiectul nu a fost pe placul conducerii și proiectul a fost retrimis înapoi de către plenul Senatului la comisie, unde nu a mai fost discutat fiind adoptat tacit.

Acum, proiectul legii va merge la Camera Deputaților, iar forma adoptată de acest for va fi și cea finală trimisă spre aprobare la președintele Klaus Iohannis.
 

Citeşte mai multe despre:   Senat,   vot,   gratiere,   inchisoare,   Parlamentul Romaniei,   Camera Deputatilor,   Liviu Dragnea