Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Carmen Dan: Suntem în linie dreaptă în ceea ce privește organizarea alegerilor

Carmen Dan: Suntem în linie dreaptă în ceea ce privește organizarea alegerilor

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Mai 2019, 18:57
Carmen Dan: Suntem în linie dreaptă în ceea ce privește organizarea alegerilor Sursă foto: Facebook / Carmen Dan Politică

Nu va exista nicio derogare de la aplicarea legii, indiferent de culoarea politică sau de numele participanţilor înscrişi în cursa electorală, iar în ziua alegerilor vor fi la datorie peste 50.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a precizat ministrul de Interne, Carmen Dan, într-o postare de pe Facebook, de joi.

Carmen Dan a indicat şi faptul că pregătirile pentru alegeri ar decurge conform aşteptărilor.

"Suntem în linie dreaptă în ceea ce privește organizarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și a referendumului național", a precizat ministrul.

Ea şi-a continuat postarea, enumerând o parte a pregătirilor planificate.

"În ziua alegerilor vor fi la datorie peste 50.000 de angajați ai MAI care vor asigura climatul de ordine și liniște publică, protecția secțiilor de votare în afara acestora, precum și cercetarea incidentelor electorale".

"Pentru a asigura corectitudinea votului din data de 26 mai se va folosi Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal", a adăugat Carmen Dan.

Nu în ultimul rând, a precizat şi rolul exact pe care îl vor avea efectivele ce urmează a fi desfăşurate de Ministerul de Interne pe 26 mai.

"Efectivele MAI nu au atribuții cu privire la operațiunile de votare sau la ceea ce se întâmplă în secțiile de votare. Preşedintele biroului electoral al secţiei de vot este responsabil de măsurile necesare pentru asigurarea ordinii şi corectitudinii operaţiunilor de votare".

"Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne vor avea ca reper legalitatea şi neutralitatea politică, orice încălcare a legii vă fi cercetată şi sancţionată", a încheiat Carmen Dan.

Postarea originală de pe Facebook a ministrului de Interne

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dan,   alegeri europarlamentare