Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Numire controversată în Guvern: Gelu Voican Voiculescu, cel care a dirijat procesul Ceauşeştilor, numit consilier al Ministrului Secretar de Stat pentru problemele revoluționarilor (VIDEO)

Numire controversată în Guvern: Gelu Voican Voiculescu, cel care a dirijat procesul Ceauşeştilor, numit consilier al Ministrului Secretar de Stat pentru problemele revoluționarilor (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 17 Iul 2016, 12:17
Foto: cotidianul.ro Politică

Revoluţionarii, în război cu guvernul tehnocrat. Unul din principalii pioni ai Revoluţiei este angajatul Guvernului Cioloş. Omul care a dirijat procesul Ceauşeştilor, Gelu Voican Voiculescu, ocupă postul de consilier al Ministrului Secretar de Stat pentru problemele revoluționarilor, informează Libertatea. Măsura a stârnit reacţii printre asociaţiile de revoluţionari, care îl contestă pe Gelu Voican Voiculescu. De altfel, acesta este pus sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990.

Deşi este pensionar, Gelu Voican Voiculescu preferă să se implice activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă Guvernul. Acesta a fost angajat pe postul de consilier al Ministrului Secretar de Stat pentru problemele revoluționarilor, Adrian Sanda.

Pentru sfaturile oferite ministrului, primeşte lunar peste 2.500 lei, care se adaugă unei pensii de 2.000 lei.

Gelu Voican Voiculescu este unul din cele mai controversate personaje ale Revoluţiei. Acuzat de spionaj economic și trădarea secretelor de stat în anii 70, a participat activ la evenimentele din decembrie 1989, fiind principalul orchestrator al procesului în care Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost judecaţi şi condamnaţi la moarte. A coordonat apoi trecerea Securităţii în subordinea MApN şi a pus bazele infrastructurii serviciilor de informaţii de astăzi.

Numire controversată în Guvern: Gelu Voican Voiculescu, unul din cele mai controversate personaje ale Revoluţiei, numit consilier al Ministrului Secretar de Stat pentru problemele revoluționarilor

Citeşte mai multe despre:   Guvern,   revolutie,   consilier
 
 
 
Loading...