Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică O nouă acțiune în instanță pe numele Gabriela Firea: Primarul general, dat în judecată pentru calomnie

O nouă acțiune în instanță pe numele Gabriela Firea: Primarul general, dat în judecată pentru calomnie

Un articol de: - 09 Iun 2017, 18:17
O nouă acțiune în instanță pe numele Gabriela Firea: Primarul general, dat în judecată pentru calomnie Politică

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat vineri că o acționează în judecată pe primarul general Gabriela Firea pentru declarații calomnioase la adresa partidului după ce joi polițiștii au intrat în sala de ședințe a Consiliului General al Municipiului București pentru a împiedica accesul cetățenilor.

"În calitatea ei de primar și funcționar public, Gabriela Firea a diseminat informații mincinoase, deși cunoștea caracterul fals al acestora. Afirmațiile primarului sunt de natură să-i învrăjbească pe cetățenii Capitalei, de aceea este de condamnat faptul că tocmai primarul general, în exercitarea atribuțiilor sale, alege să creeze tensiuni în rândul populației, mințind cu bună știință", a afirmat USR într-un comunicat de presă.

Primarul general a acuzat după incidentele de la ședință că USR ar fi adus cetățenii în sală și că membrii acestui partid au agresat polițiștii în ciuda imaginilor care arătau altceva.

"Comportamentul Poliței Locale este reminiscent Miliției ceaușiste. Colegul nostru Alexandru Gâdiuță a fost agresat de polițiști deși, în momentul agresiunii, apăra în calitate de consilier drepturile cetățenilor și respectarea legii. Poliția locală nu asistă la ședințele Consiliului General pentru a bloca accesul cetățenilor, ci din contră, ca să vegheze la binele cetățenilor prezenți. USR se va adresa superiorilor polițiștilor prezenți ieri la ședintă pentru a sancționa comportamentul acestora. În cadrul anchetei penale urmează să se stabilească în ce temei au acționat politiștii locali, ce ordine scrise sau verbale au primit și de la cine", afirmă USR în comunicatul de presă.

Ședința de joi a Consiliului General al Municipiului București s-a lăsat joi cu scandal. Mai mulți oameni au forțat ușa sălii, nemulțumiți că nu sunt lăsați să participe la lucrări, deși legea le dă acest drept, iar polițiștii locali au reacționat în forță provocând o încăierare generală. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Primaria Municipiului Bucuresti,   USR