Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică O nouă pomană electorală de la Gabriela Firea: Programul rabla pentru taximetriști. Vouchere de 15.000 de lei pentru mașini noi

O nouă pomană electorală de la Gabriela Firea: Programul rabla pentru taximetriști. Vouchere de 15.000 de lei pentru mașini noi

Un articol de: B1.ro - 16 Sep 2019, 20:58
Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

După ce s-a remarcat în mandatul său prin zeci de gratuități acordate unor largi categorii sociale sau profesionale, primarul Capitalei, Gabriela Firea, pregătește încă o pomană electorală.

Ea intenționează să pună la dispoziție taximetriștilor fonduri din taxele și impozitele plătite de bucureșteni pentru achiziționarea de mașini noi.

Măsura apare într-un proiect de hotărâre a Consiliului General, pus pe ordinea de zi a ședinței de marți, scrie g4media.ro.

Practic, Gabriela Firea vrea să ofere fiecărui taximetrist posibilitatea să obțină 15.000 de lei (circa 3.100 de euro) pentru a-și casa mașina și pentru a-și cumpăra una nouă cu norma de poluare EUOR 6, non-diesel, hibridă sau electrică.

Programul ar urma să dureze doi ani (2020 – 2021) și ar urma să fie alocate 3.000 de vouchere.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat la începutul lunii august că mașinile poluante nu vor mai avea acces în centrul Bucureștiului de la 1 ianuarie 2020, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică.

„Așa cum știți, ne aflăm pe un loc neonorant în ceea ce privește poluarea. La nivelul țărilor membre ale UE suntem pe locul 6. Este un fapt îngrijorător. Am luat și în acești ani măsuri, măsuri concrete, așa cum cunoașteți, dar cred că trebuie să trecem într-o etapă superioară și să luăm măsuri care pot fi considerate la un moment dat drastice. Sunt menite să îmbunătățească calitatea aerului în Capitală, să combată poluarea și să contribuie la sănătatea tuturor celor care locuiesc în București și care vin până la urmă în Capitala noastră.

Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și în zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă: vinieta Oxigen B care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 1900. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Repet, pentru mașinile înmatriculate în celalalte județe sau în alte țări.

Cât privește mașinile neînmatriculate în București sau Ilfov și care au un grad mare de poluare, non-euro, euro 1 și euro 2, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei, zona cea mai poluată.

În ceea ce privește autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, ele vor avea accesul interzis în zona centrală dacă sunt poluante, începând cu 1 ianuarie 2020. Mă refer la mașinile non-euro, euro 1 și euro 2. Autoturismele euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în București sau Ilfov, vor trebui să plătească o vinietă, vinieta Oxigen C. Pot să pară măsuri foarte dure, dar eu spun că sunt insuficiente”, a spus primarul general Gabriela Firea.

Citeşte mai multe despre:   gabriela firea
 
 
 
Loading...