Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Olguţa Vasilescu: Bani există, vedem zilnic furăciunile la care se dedau lăcustele portocalii

Olguţa Vasilescu: Bani există, vedem zilnic furăciunile la care se dedau lăcustele portocalii

Un articol de: - 09 Apr 2011, 20:06
Olguţa Vasilescu: Bani există, vedem zilnic furăciunile la care se dedau lăcustele portocalii Foto: manager.ro Politică

Prezentă sâmbătă la Craiova, senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat că, deşi "diverşi oameni" susţin că fondurile pentru majorările salariilor profesorilor lipsesc, bani există în România întrucât "vedem zilnic furăciunile la care se dedau lăcustele portocalii". "Auzim acum pe la televizor diverşi oameni care spun că am votat iresponsabil pentru că nu erau bani şi nu ar fi trebuit să votăm majorarea salariilor profesorilor. Eu zic că sunt bani în România. Atâta timp cât sunt patinoare cu 12 milioane de euro în România, făcute pe acelaşi proiect ca cele de la Budapesta, care au costat doar patru milioane de euro, şi după ce vedeţi zilnic toate furăciunile la care se dedau aceste lăcuste portocalii, probabil că realizaţi că există bani", a declarat Vasilescu, citată de Mediafax.

Potrivit parlamentarului PSD, dacă fondurile de la bugetul de stat ar fi mai bine administrate, s-ar putea plăti salariile majorate ale cadrelor didactice.

"Au fost guverne care au putut să dea şi pensii, şi salarii. Şi chiar majorate. Şi nu a fost nevoie nici de 20 de miliarde de euro de la FMI, despre care nu pot să dea acum nicio explicaţie. Deci bani, dacă ar fi gestionaţi mai bine, ar fi şi pentru plata salariilor profesorilor. Dar cineva şi-a pus în cap că profesorii lucrează mult prea puţin. Aţi văzut că preşedintele spune că lucrează de vreo trei-patru ori mai mult decât profesorii", a mai spus senatorul PSD.

Olguţa Vasilescu a participat sâmbătă la întâlnirea PSD de la Filarmonica "Oltenia" din Craiova, unde a fost prezentă şi Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educaţiei.

Citeşte mai multe despre:   ministrul educatiei,   Ecaterina Andronescu,   PSD,   Lia Olguta Vasilescu,   Stiri Craiova