Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Olguţa Vasilescu: N-are nicio şansă iniţiativa PNL. E o tâmpenie să nu laşi oamenii să aleagă şeful CJ

Olguţa Vasilescu: N-are nicio şansă iniţiativa PNL. E o tâmpenie să nu laşi oamenii să aleagă şeful CJ

Un articol de: - 27 Sep 2013, 17:54
Olguţa Vasilescu: N-are nicio şansă iniţiativa PNL. E o tâmpenie să nu laşi oamenii să aleagă şeful CJ Politică

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, spune că "nu are nicio şansă" iniţiativa PNL de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Vasilescu susține acest lucru spunând nu a fost discutată în USL şi că "este o tâmpenie să nu laşi populaţia să îşi aleagă preşedintele de consiliu judeţean.

"N-are nicio şansă de izbândă această iniţiativă, mai ales că nu a fost discutată în USL. Codul electoral nu se schimbă peste noapte, au fost necesari 20 de ani pentru actuala formă şi în doi ani nu e posibilă modificare ei. Pe mine, personal, nu mă deranjează. Cât despre alegerea indirectă a preşedintelui de Consiliu Judeţean, aceasta este o tâmpenie, să nu laşi populaţia să îşi aleagă preşedintele de consiliu judeţean. Acesta trebuie să aibă mandat reprezantativ şi să fie ales de toată populaţia, nu doar de 20 sau 25 la sută, cât votează", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, potrivit Mediafax.

63 de senatori şi deputaţi liberali propun, într-o iniţiativă de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari şi la alegerea şefului Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri.


Citeşte mai multe despre:   Lia Olguta Vasilescu