Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Olguţa Vasilescu sare la gâtul FMI şi al opoziţiei. Ce prognoză falsă le reproşează ministrul Muncii

Olguţa Vasilescu sare la gâtul FMI şi al opoziţiei. Ce prognoză falsă le reproşează ministrul Muncii

Un articol de: - 14 Mar 2018, 12:05
Olguţa Vasilescu sare la gâtul FMI şi al opoziţiei. Ce prognoză falsă le reproşează ministrul Muncii Politică

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a lansat un nou atac dur la adresa opoziţiei, de data aceasta fiind luat în vizor şi Fondul Monetar Internațional (FMI).
Vasilescu a anunțat că s-a întâlnit marți cu delagația FMI, cu care a discutat despre piața muncii. 

În cadrul discuţiilor, ministrul Muncii le-a reproşat reprezentanţilor FMI că anul trecut au prognozat pentru România o creștere economică de doar 3,4% și un deficit de peste 4%, "ceea ce i-a făcut pe parlamentarii de opoziție să declame că am construit bugetul pe estimări nerealiste".
Potrivit ministrului, creșterea economică a fost, în realitate, de 7%, iar deficitul de 2,98%.

"Întâlnire cu delegația FMI, cu discuții despre piața muncii. Anul trecut, şomajul a atins minimul istoric de după revoluție, iar tendința de creștere a numărului de locuri de muncă se păstrează și anul acesta, fiind cu peste 16.000 noi contracte de muncă în plus, în primele două luni ale anului. Continuăm, de asemenea, să creștem, anual, salariul minim pe economie, așa cum a crescut de la 1.250 de lei la 1.900 lei, în doar un an. Am reamintit delegației FMI și că, anul trecut, prognozau pentru România o creștere economică de doar 3,4 la sută și un deficit de peste 4 la sută, ceea ce i-a făcut pe parlamentarii de opoziție să declame că am construit bugetul pe estimări nerealiste. În realitate, creșterea economică a fost de 7 la sută, iar deficitul de 2,98 la sută", a scris Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

 

Citeşte mai multe despre:   Lia Olguta Vasilescu,   FMI,   Opozitie,   prognoza,   crestere economica,   deficit