Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Operaționalizarea Centrului Cyber al UE la București va fi discutată în ședința de Guvern

Operaționalizarea Centrului Cyber al UE la București va fi discutată în ședința de Guvern

Un articol de: Maria Zărnescu - 06 Ian 2021, 07:33
Operaționalizarea Centrului Cyber al UE la București va fi discutată în ședința de Guvern Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Un memorandul privind organizarea și operaționalizarea Centrului de competenţe industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică al UE – Centrul Cyber al UE la București se află pe agenda ședinței de Guvern, care va avea loc miercuri, 6 ianuarie, la Palatul Victoria.

Centrul de cumpetențe industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securtitate cibernetică al UE – Centrul Cyber al UE la București este prima structură a Uniunii Europene care va avea sediul la București.

 

Operaționalizarea Centrului Cyber al UE la București, pe ordinea de zi

 

Memorandumul vizează desemnarea instituției coordonatoare, dar și constituirea unui grup interinstituțional, pentru identificarea setului de măsuri necesar operaționalizării Centrului Cyber de la București, informează Agerpres.

 

Ministerul Finanțelor, instituție responsabilă pentru operaționalizare

 

Totodată, în memroandum este propus Ministerul Finanțelor ca instituție responsabilă pentru operaționalizarea Centrului de la București.

Mai mult decât atât, urmează și constituirea unui Grup de lucru interinstituţional, denumit GLI Cyber, sub autoritatea ministrului Finanţelor, pentru identificarea măsurilor necesare operaţionalizării la Bucureşti a centrului şi aprobarea elaborării, într-o etapă ulterioară, a actului normativ aferent pentru aprobarea tuturor cheltuielilor care vor fi suportate de statul român, inclusiv a celor legate de chirii şi utilităţi, pe o perioadă de 10 ani, precizează sursa citată mai sus. În 2020, România a fost desemnată ca stat membru UE care va găzdui sediul Centrului Cyber.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...