Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Opoziția a depus moțiunea de cenzură: Dezbaterea şi votul, pe 16 martie

Opoziția a depus moțiunea de cenzură: Dezbaterea şi votul, pe 16 martie

Un articol de: - 08 Mar 2011, 14:53
Opoziția a depus moțiunea de cenzură: Dezbaterea şi votul, pe 16 martie Foto: crib.mae.ro Politică

Liderul deputaților PSD, Mircea Dușa, a anunțat, marți, că a depus la Parlament moțiunea de cenzură intitulată “Codul Boc - salarii mici, șomaj mare, firme falimentate”. Textul moţiunii va fi citit miercuri în Parlament, urmând ca dezbaterea şi votul să aibă loc, cel mai probabil, pe 16 martie.

Moțiunea de cenzură a fost semnată de 210 parlamentari USL și a fost depusă la președinții Senatului și Camerei Deputaților ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe noul Cod al Muncii.

Liderii Opoziției susţin că modificările aduse Codului Muncii au ca scop tăierile de venituri și afectează grav piața muncii, creând instabilitate.

“A tăia cu neruşinare, pe de o parte din drepturile de asigurări sociale, din cele de asistenţă socială, din salariile şi aşa de batjocură ale cetăţenilor români (...) şi a orienta, pe de altă parte, resursele astfel obţinute către firme de stat şi private clientelare reprezintă esenţa politicii guvernamentale PDL caracterizată prin corupţie, furt, evaziune fiscală, clientelism, restrângerea drepturilor şi libertăţilor democratice ale cetăţenilor (…) Aţi chinuit inutil, domnilor guvernanţi, un popor întreg sub deviza prostească conform căreia nu există alte căi de ieşire din criză", se arată în textul moțiunii, citat de Agerpres.

Semnatarii documentului mai susţin că angajarea răspunderii nu este specifică unui regim democratic şi cer demisia premierului.

Emil Boc a mers, marţi, în Parlament pentru a-şi angaja răspunderea pe noul Cod al Muncii. Reprezentanţii Opoziţiei nu au fost prezenţi în sala de plen, iar în balcoane nu au avut acces decât reprezentanţii mass-media, măsura fiind luată din motive de securitate.

Vezi aici declaraţiile susţinute de Emil Boc la asumarea răspunderiiCiteşte mai multe despre:   motiune de cenzura,   USL,   Opozitie,   Parlamentul Romaniei,   Codul Muncii