Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Opoziția a depus moţiunea „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4”. Președintele PNL: Aruncă în aer sistemul de justiție

Opoziția a depus moţiunea „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4”. Președintele PNL: Aruncă în aer sistemul de justiție

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 18:12
Opoziția a depus moţiunea „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4”. Președintele PNL: Aruncă în aer sistemul de justiție Politică

Opoziția cere oficial demiterea ministrului Justiției, Tudorel Toader, în urma raportului Comisiei de la Veneția.

PNL și USR critică critică modificările aduse Legilor justiției și Codurilor penale și cer debarcarea lui Toader printr-o moțiune intituală „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4”.

”Un partid partener din opoziție dorește să inițieze, de asemenea, o moțiune împotriva lui Tudorel Toader și am luat decizia să nu depunem două moțiuni, ci să depunem o singură moțiune în care să depunem cap la cap temeiurile care stau la baza moțiunii, atât din partea PNL, cât și din partea USR, și să înaintăm o singură moțiune împotriva ministrului Toader”, a anunțat, luni după amiază, președintele PNL, Ludovic Orban.

Liberalul a mai spus că reprezentanții PNL vor merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, pe tema justiției.

”Vom participa la consultările de la Cotroceni. Am luat o decizie în unanimitate, o declarație angajament din partea PNL privitor la transpunerea recomandărilor Comisiei de la Veneția în legislația din România, în legile justiției, și privitor la Codul de Procedură Penală și Codul Penal. 

În privința legilor justiției, unde există o urgență datorită apariției celor două OUG care aruncă în aer sistemul de justiție, am solicitat grupurilor parlamentare să înainteze un proiect de lege care să asigure transpunerea în cele trei legi a recomandărilor Comisiei de la Veneția și să înlăture efectele celor două ordonanțe, în special a OUG 92 care aruncă în aer sistemul de justiție din România", a precizat, luni, Orban.