Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, despre argumentele folosite pentru ultimul OUG: "E ruşinos pentru Oprişan că se prevalează de o consultare internă făcută de UNCJR"

Ludovic Orban, despre argumentele folosite pentru ultimul OUG: "E ruşinos pentru Oprişan că se prevalează de o consultare internă făcută de UNCJR"

Un articol de: Sebastian Pricop - 05 Iun 2019, 11:19
Ludovic Orban, despre argumentele folosite pentru ultimul OUG: "E ruşinos pentru Oprişan că se prevalează de o consultare internă făcută de UNCJR" Foto: Facebook / PNL Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, condamnă afirmaţiile baronului PSD de Vrancea, Marian Oprişan, conform căroia ordonanţa de urgenţă privind alegerea preşedinţiilor de Consiliu Judeţean prin vot uninominal este justificată prin faptul că şi lideri locali liberali s-au pronunţat în favoarea schimbării într-o discuţie din Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).

Acesta a subliniat că este "ruşinos"pentru Oprişan să invoce o consultare internă din interiorul UNCJR pentru introducerea acestei ordonanţe.

„PNL are o poziţie oficială prin vocea preşedintelui PNL. E ruşinos pentru Oprişan că se prevalează de o consultare internă făcută în cadrul Uniunii CJ, o consultare care nu avea niciun fel de rost de a stabili care e poziţia naostră ca partid. Poziţia oficială a PNL e cea exprimată de mine. Prin această OUG Guvernul a arătat că e în continuare prizonierul vechililor roşii care au şlantajat Guvernul să emită o OUG nedemocratică, care nu are nicio legătură cu ceea ce au exprimat cetăţenii la referendum. Avem la dispoziţie, până la modificarea Constituţiei, soluţia de a sesizat Avocatul Poporului şi îl vom sesiza cerându-i să atace la CCR această OUG”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă nu este o dublă măsură faptul că PNL nu susţine această ordonanţă, însă prevederile acesteia au fost susţinute de unii lideri de consilii judeţene ai PNL.

Guvernul a adoptat luni o ordonanţă de urgenţă prin care preşedinteţii de Consiliu Judeţean vor fi aleşi prin vot uninominal. Această decizie a fost criticată aspru de preşedintele Klaus Iohannis.

"Cetățenii le-au transmis pesediștilor în mod foarte clar că practica ordonanțelor de urgență trebuie să înceteze. Acest instrument este prevăzut în Constituției exclusiv pentru situații excepționale. În niciun caz, acest instrument nu poate fi în continuare folosit abuziv și netransparent.

Schimbarea legii electorale, făcută astăzi prin OUG, în sensul introducerii votului uninominal pentru alegerea președinților de consilii județene, este o concesie pe care premierul Viorica Dăncilă vrea să o facă baronilor din PSD în încercarea de a le câștiga sprijinul.

În mod evident, dacă se va schimba legislația în sensul enunțat de premier, vor fi favorizați acei președinți de consilii aflați în prezent în funcție. Adică domnii Marian Oprișan, Dumitru Buzatu și Ionel Arsene", a arătat preşedintele Klaus Iohannis. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Marian Oprisan