Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Orban, atac dur la CCR: ”Trebuie schimbat ceva, trebuie eliminați politrucii de acolo”

Orban, atac dur la CCR: ”Trebuie schimbat ceva, trebuie eliminați politrucii de acolo”

Un articol de: Catinca Giosanu - 15 Oct 2020, 22:36
Orban, atac dur la CCR: ”Trebuie schimbat ceva, trebuie eliminați politrucii de acolo” Foto: gov.ro Politică

Primul-ministru, Ludovic Orban, a criticat în termeni duri, joi seară, Curtea Constituțională, după decizia neașteptată pe care a luat-o referitor la alegerile parlamentare de anul acesta, spunând că această instituție trebuie „schimbată” și curătață de politruci. În plus, aceasta a spus că din componența CCR ar trebui să facă parte tehnocrați.

 

 

Ludovic Orban: ”Trebuie schimbată componența Curții Constituționale”

 

 

„Decizia CCR mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției. Eu așa ceva... vă mărturisesc, deci, trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa, cu asemenea... Trebuie schimbată componența Curții Constituționale, trebuie eliminați politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți acolo ca să răspundă la comenzi politice!”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În plus, Orban a învinuit CCR și pentru creșterea accelerată a cazurilor de infecție cu virusul ucigaș COVID-19 de la începutul verii, pentru că a creat un vid legislativ.

„Multe din decizii vin împotriva intereselor fundamentale ale României, vă dau numai un exemplu - decizia legată de lipsirea autorităților sanitare și a Guvernului de orice mijloc de a opri răspândirea virusului, care a provocat o creștere, cea mai spectaculoasă creștere a numărului de cazuri”, a mai spus liderul PNL.

Reamintim faptul că miercuri Curtea Constituțională a publica motivarea deciziei prin care a stabilit că legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor legislative este constituțională. Potrivit motivării, alegerile pot fi amânate cu 3 luni, până în martie, în cazul în care Parlamentul decide așa.DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

De asemenea, CCR spune că odată intrată în vigoare legea (după promulgare), Hotărârea de Guvern prin care executivul stabilește data alegerilor pe 6 decembrie își încetează efectul.

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Ludovic Orban