Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Orban îi amenință cu sancțiuni pe parlamentarii liberali care vor absenta nemotivat de la votul pentru funcția de director SIE

Orban îi amenință cu sancțiuni pe parlamentarii liberali care vor absenta nemotivat de la votul pentru funcția de director SIE

Un articol de: - 29 Iun 2015, 12:09
Orban îi amenință cu sancțiuni pe parlamentarii liberali care vor absenta nemotivat de la votul pentru funcția de director SIE Foto: B1 TV Politică

În situația în care parlamentarii liberali vor absenta nemotivat la votul în privința nominalizării pentru funcția de director al SIE a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, se vor aplica sancțiuni împotriva acestora, potrivit prim-vicepreședintelui PNL, Ludovic Orban.

Cinci parlamentari însă vor absenta motivat la acest vot, trei fiind cazuri medicale, iar doi sunt plecați în străinătate, a menționat acesta.

"După părerea mea, absenți nu vor fi decât care au motive obiective, fie sunt bolnavi, fie sunt netrasportabili, fie unul, doi sunt plecați în străinătate. (...) Dacă vor absenta nemotivat (n.r. ar putea fi sancționați). Nu am niciun fel de motive să cred că vor fi absenți nemotivat", a spus Orban, citat de Agerpres.

Orban a mai menționat că PNL poartă discuții cu celelalte grupuri cu privire la votul în cazul lui Ungureanu.

"Capacitatea de a obține majoritatea stă în puterea noastră de a-i convinge pe parlamentarii neafiliați, din grupul minorităților și din grupul democrat-popular cu care purtăm discuții și negocieri. Va depinde și de mobilizare, mobilizarea, pe de-o parte, PNL, UDMR, UNPR versus PSD, PC, PLR. (...) Ne-am exprimat disponibilitatea de a discuta chiar la nivelul grupului, dacă ne invită pe mine, pe candidat — Mihai-Răzvan Ungureanu, la ședința grupului democrat-popular, participăm cu cea mai mare plăcere", a spus Orban.

O ședință a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc luni, urmând să fie stabilit calendarul audierii și votării noului director al Serviciului de Informații Externe, după ce președintele Klaus Iohannis l-a propus pentru această funcție pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit procedurii parlamentare, Ungureanu urmează să fie audiat în Comisia comună pentru controlul SIE, după care să fie votat în plenul reunit. Avizul comisiei este consultativ.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Ludovic Orban,   PSD,   PLR