Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Orban (PNL): Guvernul Dăncilă a adoptat prin OUG un Cod administrativ cu dedicație pentru baronii PSD. Funcția publică este politizată într-o manieră total inaccetabilă

Orban (PNL): Guvernul Dăncilă a adoptat prin OUG un Cod administrativ cu dedicație pentru baronii PSD. Funcția publică este politizată într-o manieră total inaccetabilă

Un articol de: Redacția B1.ro - 25 Iun 2019, 21:33
Orban (PNL): Guvernul Dăncilă a adoptat prin OUG un Cod administrativ cu dedicație pentru baronii PSD. Funcția publică este politizată într-o manieră total inaccetabilă Foto: Facebook/ Ludovic Orban Politică

Ludovic Orban, președintele PNL, consideră că adoptarea prin Ordonanță de Urgență a Codului administrativ este dedicată „baronilor” PSD și reprezintă un „jaf național”, motiv pentru care liberalii vor sesiza Avocatul Poporului pentru a-i cere să sesizeze acest act normativ la Curtea Constituțională a României, potrivit Agerpres.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT ACESTE FOTOGRAFII CU EA GOALĂ

„Cu numai câteva zile înainte de Congresul PSD, Guvernul Dăncilă a adoptat prin ordonanţă de urgenţă, sfidând voinţa exprimată de români în 26 mai la referendum, un Cod administrativ cu dedicaţie pentru liniştea baronimii PSD-iste. Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate ordonanţe de urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului. 

IMAGINI XXX CU CARMEN DE LA SĂLCIUA, AȘA CUM NU AI MAI VĂZUT-O PÂNĂ ACUM! FANII, ÎN EXTAZ (GALERIEB FOTO)

Or, Guvernul Dăncilă a procedat exact împotriva votului exercitat de români, batjocorind voinţa poporului într-un mod nepermis. Codul administrativ, în forma adoptată prin ordonanţă de urgenţă, reprezintă un jaf naţional şi un mod jenant în care actualul prim-ministru îşi face campanie în interiorul PSD printr-un act de iresponsabilitate. (...) Partidul Naţional Liberal se va adresa Avocatului Poporului pentru a-i cere sesizarea Curţii Constituţionale asupra acestui act normativ, care presupune o complexitate aparte şi nu justifică în niciun fel promovarea prin ordonanţă de urgenţă", a spus Ludovic Orban.

DOLIU ÎN TELEVIZIUNE! VEDETA S-A SINUCIS! I-AU GĂSIT CORPUL FĂRĂ VIAȚĂ! IMAGINI GREU DE PRIVIT

Președintele PNL a explicat că, prin acest act normativ, funcția publică „este politizată într-o manieră cu totul inacceptabilă”.

„Concomitent, este politizată într-o manieră cu totul inacceptabilă funcţia publică, urmărindu-se consolidarea unui aparat birocratic obedient, care să fie predispus la abuz şi la perpetuarea năravurilor unor baroni roşii.

(...) O problemă serioasă şi gravă a României, care ţine de capacitatea administrativă, a fost aruncată în derizoriu printr-un act de legiferare abuziv produs de nişte cârpaci, nişte amatori, act care nu are ca obiectiv modernizarea administraţiei sau îmbunătăţirea calităţii serviciului public către cetăţean. De altfel, proiectul anterior a fost declarat neconstituţional în integralitatea sa de Curtea Constituţională, fapt care ar fi impus reluarea procesului legislativ pe cale parlamentară şi nu tocmai pe calea ordonanţei de urgenţă”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL