Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Organizația de Tineret a PMP Dolj cere Guvernului susţinerea fermierilor mici din sectorul legumicol

Organizația de Tineret a PMP Dolj cere Guvernului susţinerea fermierilor mici din sectorul legumicol

Un articol de: Traian Avarvarei - 16 Iul 2020, 16:10
Organizația de Tineret a PMP Dolj cere Guvernului susţinerea fermierilor mici din sectorul legumicol Foto: Facebook / PMP Dolj Politică

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară Dolj a transmis în cursul zilei de joi către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) o propunere privind investițiile în susținerea și promovarea sectorului legumicol.

"Una din cele mai importante datorii ale guvernului actual este aceea de a veni cu o soluție concrete pentru economia țării, în concordanță cu art. 135 din Constituția României. Acesta prevede că avem o economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă, iar alin. (2), lit. d), f) și g) statuează că statul trebuie să asigure: exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional, crearea condiţiilor necesare pentru creşterea calităţii vieţii, dar și aplicarea politicilor de dezvoltare regională în concordanţă cu obiectivele Uniunii Europene", spun tinerii partidului condus de Eugen Tomac.

Ținând seama de situația actuală, cauzată de pandemia de COVID-19, tineretul popular al județului Dolj, vine cu o soluție concretă care să fie implementată în agricultură: susţinerea fermierilor mici din sectorul legumicol prin finanţarea cooperativelor agricole.

Printre măsurile pe care le consideră necesare, se regăsesc:

  • Măsuri ce vizează subvenţiile acordate prin APIA: dublarea schemei unice de plată pe suprafaţă pentru culturile de legume proaspete, pepeni şi căpşuni; dar și menţinerea plafonului pentru sprijinul cuplat la sere şi solarii la valoarea aferentă anului 2019 (7500 euro)/ha

  • Măsuri ce vizeaza asigurarea culturilor din sectorul legumicol: crearea unei măsuri de sprijin financiar prin asigurarea de garanţii din partea MADR, către banci

  • Măsuri ce vizează ajutoarele financiare nerambursabile din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală: înfiinţarea unei măsuri de finanţare a sectorului legumicol sau alocarea unui buget distinct faţă de cultura mare, pentru noul program financiar 2021 – 2027

  • Măsuri legislative de organizare şi funcţionare: identificarea unor soluţii de natură legislativă în scopul susţinerii legumicultorilor în ceea ce priveşte comercializarea produselor pe piaţă și organizarea cooperativelor şi implicit asigurarea de consultanţă tehnică către fermieri să intre în atribuţiile camerei agricole a fiecărui judeţ.

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Consultă AICI memoriul integral al tineretului PMP Dolj cu privire la investițiile în susținerea și promovarea sectorului legumicol.

 

"Suntem de părere că, în ciuda existenței unor regulamente la nivelul APIA și AFIR, și a unui calendar pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea dezvoltării sectorului legumicol, ar trebui acționat mai rapid și mai eficient în vederea implementării unor soluții viabile pentru economia României", a declarat ing. Silviu – Cosmin Bosoancă, Președinte OT PMP Dolj.

De asemenea, tinerii populari consideră că investiţiile din fonduri nerambursabile în activitatea de producţie, depozitare şi comercializare, ar ajuta fermierii mici şi mijlocii să se dezvolte mai bine.

Personal, privesc cu multă seriozitate această dezbatere și susțin modificările propuse datorită premiselor justificate. Vă asigur că mă voi pregăti continuu pentru a reprezenta interesele județului, a completat ing. Silviu–Cosmin Bosoancă, Președinte OT PMP Dolj.

Citeşte mai multe despre:   PMP