Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Organizatorii de evenimente vor rămâne fără autorizație dacă regulile de siguranță sanitară nu sunt respectate. Ce măsuri au fost adoptate în ședința CNSU de luni

Organizatorii de evenimente vor rămâne fără autorizație dacă regulile de siguranță sanitară nu sunt respectate. Ce măsuri au fost adoptate în ședința CNSU de luni

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Iun 2020, 19:49
Organizatorii de evenimente vor rămâne fără autorizație dacă regulile de siguranță sanitară nu sunt respectate. Ce măsuri au fost adoptate în ședința CNSU de luni Foto: pixabay.com Politică

Noi măsuri în lupta României cu COVID-19 au fost adoptate luni, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Hotărârea nr. 32 din 2020, propusă și validată într-o ședință condusă de premierul Ludovic Orban, prevede că autoritățile vor putea suspenda autorizația de funcționare pentru organizatorii de activități și evenimente dacă nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară. Alte reglementări se referă la competițiile sportive din țară, la lista statelor aflate în „zona verde”, precum și la instituțiile din sectorul de Apărare sau la ambasade și personal diplomatic.
 

Ce măsuri au fost adoptate în ședința CNSU de luni. Comunicatul autorităților


 

Astăzi, 29 iunie, a avut loc ședința CNSU, condusă de Premierul Ludovic Orban, la finalul căreia a fost adoptată hotărârea numărul 32.

Printre cele mai importante măsuri din hotărârea CNSU se regăsește propunerea instituirii sancțiunii complementare de suspendare a autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

Prin aceeași Hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competițiilor sportive și a altor tipuri de activități.

De asemenea, CNSU a luat decizia de a menține lista statelor aflate în „zona verde", pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu pentru cetățenii care vin în România din respectivele țări, aprobată prin Hotărârile numărul 29 și 31.

Măsurile propuse și aprobate în ședința CNSU sunt bazate pe recomandările specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și vor avea aplicabilitate începând cu data de 1 iulie 2020.
 

Relaxarea de restricții programată pentru 1 iulie, amânată 


 

Autoritățile sunt îngrijorate pe fondul numărului mare de cazuri noi de COVID-19 din ultimele zile, iar Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că relaxarea programată pentru 1 iulie va fi amânată.

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile cu atribuții de control, de la Ministerul de Interne - Poliție și Jandarmerie - până la MInisterul Sănătății, cu DSP-urile, ANPC și ANSVSA, pentru a face o analiză a planurilor de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și e risc de transmitere a virusului crescut din cauza asta. Și pe plajă, dacă la înseput așezarea a fost în regulă, apoi lucrurile s-au schimbat. Înțeleg că e aglomerație, dar trebui respectate regulile. Și la terase la fel. M-au îngrijorat, vă spus sincer, am văzut imagini în care aproape nu se mai respectau regulile. Miercuri voi da un semnal de moblizare la maxim a instituțiilor, care nu are alt scop de cât sănătatea cetățenilor. Orice măsură de relaxare va fi analizatăîn structruile de specialiști. Dacă vom lua noi măsuri,  le vom anunța public. Evoluția în ultimele zece zile e una care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct cu specialiștii e unul în etape, din 15 în 15 zile, și e necesară o evaluare înainte de a adopta noi măsuri”, a afirmat premierul Ludovic Orban, luni.