Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nelu Barbu: Nu s-a modificat prin OUG cvorumul de participare la referendum şi nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia

Nelu Barbu: Nu s-a modificat prin OUG cvorumul de participare la referendum şi nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Mai 2019, 19:28
Nelu Barbu: Nu s-a modificat prin OUG cvorumul de participare la referendum şi nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia Foto: gov.ro Politică

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a anunțat la finalul ședinței de guvern că prin ordonanță de urgență adoptată miercuri nu s-a modificat nici cvorumul de participare la referendum şi nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia.

"Prin aceste acte normative sunt stabilite detalii tehnice, care să asigure organizarea corectă și transparentă. Prevederile legale referitoare la campania pentru referendum rămân cele în vigoare, prin urmare nu se modifică cvorumul de participare la referendum și nici cvorumul de validitate a rezultatului, fiind determinate de numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”, a declarat Nelu Barbu.

Acesta a mai subliniat că "prin completările legislative se asigură organizarea simultană a operaţiunilor electorale şi a celor pentru referendumul naţional”. 

"Este o completare a legislaţiei. Cu alte cuvinte, cetăţenii vor vota în aceleaşi secţii de votare, cu aceleaşi ştampile, în aceleaşi intervale de timp, pe buletinele de vot separate. Alegătorul va avea posibilitatea să îşi exprime dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele, în funcţie de opţiunile personale”, a precizat Nelu Barbu.

Amintim că, anterior au existat informații în spațiul public privind faptul că Autoritatea Electorală Permanentă a propus o OUG prin care pragul de prezenţă pentru referendum să fie raportat la numărul alegătorilor din registrul electoral, şi nu la cel din listele electorale permanente, ca în prezent.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Barbu