Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un deputat PNL vrea să înființeze „Avocatul Diasporei”. A depus deja un proiect de lege

Un deputat PNL vrea să înființeze „Avocatul Diasporei”. A depus deja un proiect de lege

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Feb 2020, 15:17
Un deputat PNL vrea să înființeze „Avocatul Diasporei”. A depus deja un proiect de lege Foto: Epoch Times Romania Politică

Ovidiu Raețchi a depus un proiect de lege pentru instituirea “Avocatului Diasporei”, în cadrul Avocatului Poporului. Deputatul PNL susține că românii din străinătate formează cel mai mare contributor la bugetul României, dar solicitările lor sunt tergiversate sau ignorate.

„Peste șase milioane de români trăiesc în Diaspora la ora actuală și, în ciuda faptului că sunt cel mai mare contributor la bugetul României, din rațiuni birocratice și administrative, solicitările acestora sunt tergiversate sau ignorate. În acest sens și având în vedere că românii din străinătate au posibilități imediate extrem de reduse de a interacționa cu administrația din România, am depus un proiect de lege pentru instituirea “Avocatului Diasporei”. Este o idee care a mai fost solicitată de românii din Diasporă, care care a fost blocată de PSD în Parlament”, a transmis Ovidiu Raețchi.

Potrivit proiectului, un adjunct al Avocatului Poporului ar urma să acționeze exclusiv în apărarea și sprijinul cetățenilor români rezidenți în străinătate.

„Avocatul Diasporei” ar trebui să raporteze abuzurile comise de instituțiile publice administrative și diplomatice și să ia măsurile necesare pentru a corecta ineficiența și întârzierile din instituțiile administrative și consulare.

PNL a înțeles că trebuie să se asigure că instituțiile din România nu îi tratează ca cetățeni second-hand. Acesta este motivul pentru care am inițiat proiectul de lege privind instituirea “Avocatul Diasporei”, și sper că toți parlamentarii îl vor vota, indiferent de partid”, a mai transmis Ovidiu Raețchi.
 

Citeşte mai multe despre:   Ovidiu Raetchi,   PNL