Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sorina Pintea, noi precizări despre modificarea pachetului de bază de servicii medicale pentru plătitorii asigurării medicale obligatorii: NU va fi redus

Sorina Pintea, noi precizări despre modificarea pachetului de bază de servicii medicale pentru plătitorii asigurării medicale obligatorii: NU va fi redus

Un articol de: Ioana Ungureanu - 08 Mai 2019, 12:22
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru Politică

UPDATE: Sorina Pintea revine cu noi precizări - Pachetul de bază de servicii medicale nu va fi redus, va fi modificat în sensul introducerii de noi servicii.

”Eu am spus că vor fi discuții vizavi de modificare, dar nu în sensul scăderii sau diminuării lui (...) Pachetul de bază va fi modificat, dar în sensul suplimentării cu servicii, pentru că, în momentul în care pachetul de bază a fost definit, nu existau acele servicii, pe care trebuie să le introducem. Nici măcar nu este vorba de diminuarea pachetului de bază”, a spus Sorina Pintea.

...

Pachetul de servicii medicale de bază de care beneficiază gratuit plătitorii asigurării medicale obligatorii ar putea fi redus. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că modificările se vor face odată cu negocierea normelor de aplicare a contractului cadru.

De asemenea, se are în vedere și reducerea pachetului minim, cel de care beneficiază anumite categorii de persoane indiferent dacă sunt asigurate sau nu.

„Prin normele de la contractul cadru vom redefini pachetul de bază, astfel încât să aibă cât mai mulți pacienți acces, dar în condițiile pe care sistemul românesc le oferă în acest moment”, a declarat pentru Europa Liberă ministrul Pintea.

„Pentru un anumit tip de servicii, cu siguranță este nevoie de asigurări suplimentare. Și atunci vom începe să definim aceste lucruri”, adaugă Pintea.

Cu alte cuvinte, pachetul de bază ar urma să cuprindă, cel mai probabil, mai puține servicii decât în prezent, scrie Europa Liberă.

 

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea,   PSD
 
 
 
Loading...