Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministerul Mediului introduce pădurile Băneasa, Snagov și Andronache în zona de protecție: Tăierile de lemn vor fi interzise

Ministerul Mediului introduce pădurile Băneasa, Snagov și Andronache în zona de protecție: Tăierile de lemn vor fi interzise

Un articol de: Sebastian Pricop - 15 Ian 2020, 11:01
Foto: pixabay.com Politică

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat introducerea pădurilor Băneasa, Snagov și Andronache din jurul Bucureștiului în zona de protecție. Prin schimbarea acestui regim juridic din luna martie va fi interzisă tăierea de lemn.

Potrivit definiției din Codul Silvic, pădurile din zonele de protecție pot fi doar igienizate, adică pot fi tăiați doar arborii bolnavi și uscați.

Acest anunț a venit cu ocazia unei vizite de lucru efectuată de ministrul Costel Alexe în pădurea Băneasa. Corpul de control al ministrului, trimis să verifice defrișările din Pădurea Băneasa reclamate de societatea civilă, nu a gasit nici o neregulă, conform ministrului Mediului.

Decizia a venit după ce Ocolul Silvic Bucureşti în pădurea Băneasa a tăiat nu mai puţin de 1.650 de arbori din Pădurea Băneasa. Activiştii de mediu îi acuză pe silvicultori că au tăiat foarte mulţi copaci sănătoşi şi prea puţini uscaţi sau bolnavi, conform G4Media.

Reprezentanţii Ocolului Silvic, deşi admit că au fost tăiaţi şi foarte mulţi copaci sănătoşi, spun că totul a fost făcut cu respectarea legii şi nu în ultimul rând a Codului Silvic. Prin urmare, spun aceştia, o parte din cei peste 570 de m3 vor fi vânduţi către populaţie ca lemn de foc cu circa 400 lei m3, iar restul lemnului, cel apt pentru industrializare, va fi scos la licitaţie pentru a fi vândut firmelor care se ocupă cu prelucrarea lui. Anual, din Pădurea Băneasa sunt exploataţi legal circa 1.000 m3 de lemn.

Citeşte mai multe despre:   Costel Alexe,   Ministerul Mediului,   Baneasa,   Snagov
 
Loading...