Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Moment amuzant la urcarea Papei Francisc în avionul spre România (FOTO)

Moment amuzant la urcarea Papei Francisc în avionul spre România (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 31 Mai 2019, 16:21
Moment amuzant la urcarea Papei Francisc în avionul spre România (FOTO) Foto: Captură Video / Digi24 Politică

Venirea Papei Francisc în România a fost marcată și de un moment amuzant. Când Suveranul Pontif a urcat în avion, pe aeroportul Fiumicino din Roma, veștmântul i-a fost luat de vânt și i-a acoperit fața. Papa a zâmbit și a intrat apoi în avion.

Vizita Sanctităţii Sale în România are o importantă semnificaţie geopolitică. Luptător convins împotriva politicilor anti-imigraţie, Papa transmite prin vizita sa un mesaj puternic guvernelor din Europa Centrală în favoarea deschiderii şi toleranţei. Într-o lume marcată de război, distrugere şi dezbinare - o lume obişnuită să respire aerul conflictelor, după cum a descris-o - Suveranul Pontif se poziţionează consecvent de partea dialogului şi a unei lumi a păcii.

Papa Francisc a vorbit, vineri, în discursul său de la Palatul Cotroceni, despre problema migrației. Suveranul Pontif a adus un omagiu românilor care au plecat să lucreze în străinătate și care, prin sacrificiul lor, “îmbogățesc țările în care au emigrat”. (Detalii AICI)

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a susținut că Europa are nevoie astăzi de modele de conviețuire pașnică, de dialog între culturi, care să ofere repere pentru consolidarea toleranței, iar România este un exemplu de bună practică, prin modul în care asigură drepturile minorităților. (Detalii AICI)

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc_1,   Roma