Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Parchetul General a clasat dosarul de conflict de interese al lui Klaus Iohannis

Parchetul General a clasat dosarul de conflict de interese al lui Klaus Iohannis

Un articol de: - 26 Sep 2014, 14:45
Politică

Procurorii Parchetului General au clasat în 18 septembrie dosarul în care liderul PNL Klaus Iohannis a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese în materie administrativă și penală.

ANI a sesizat, în luna august 2013, Parchetul General și a cerut cercetarea lui Iohannis pentru conflict de interese, relatează Agerpres.

Iohannis a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Sibiu și SC Tipografia Honterus SRL, societate comercială deținută de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR).

Klaus Iohannis a deținut funcția de președinte al FDGR în perioada 2002-2013.

ANI a precizat că obiectul contractului, semnat cu încălcarea regimului juridic a conflictului de interese administrativ și penal de Iohannis, îl constituie servicii de informare și publicitate în vederea implementării Proiectului (cod SMIS: 4915) finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Programul Operațional: Creșterea Competitivității Economice 2007 - 2013 (POS CCE), Axa Prioritară 3 "Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru sectoarele privat și public".

ANI a sesizat Parchetul cu privire la posibila săvârșire de către Iohannis a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 253 (1) din Codul Penal.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Parchetul General
 
Loading...