Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Comisiile Juridice ale Parlamentului au dat aviz pozitiv pe referendumul lui Iohannis. Votul final, în plenul reuni de miercuri

Comisiile Juridice ale Parlamentului au dat aviz pozitiv pe referendumul lui Iohannis. Votul final, în plenul reuni de miercuri

Un articol de: Sebastian Pricop - 16 Apr 2019, 10:23
Foto: presidency.ro Politică

UPDATE: Referendumul convocat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru 26 mai a primit aviz favorabil din partea comisiilor juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.. Votul final privind solicitarea lui Iohannis va fi dat miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

 

Comisiile juridice ale Parlamentului se vor reuni marţi pentru a luat în dezbaterea scrisoarea în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat anunţă convocarea unui referendum pentru 26 mai şi anunţă temele asupra cărora vor fi consultaţi românii.

”Am decis, conform Regulamentului şi conform procedurii, să trimitem (solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis -n.r.) către Comisiile juridice reunite din Cameră şi Senat pentru a avea un raport pe care să-l înainteze Birourilor permanente reunite şi după aceea să avem şedinţă de plen reunit. Termenul pentru un astfel de raport este de două zile, după două zile aşteptăm din nou raportul, întrunim din nou Birourile permanente reunite şi stabilim calendarul şi data pentru şedinţa de plen reunit", a anunţat, luni, senatorul PSD Claudiu Manda, citat de Agerpres. 

Precum anunţa şi în conferinţa de presă prin care prezenta temele, Iohannis vrea să întrebe românii dacă sunt de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru faptele de corupţie, respectiv despre interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al orgănizării judiciare.

Reamintim, că Iohannis, a anunţat, după consultările de la Cotroceni cu partidele, că va convoca referendumul pentru 26 mai indiferent dacă Parlamentul va răspunde sau nu în termenul stabilit.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
 
 
Loading...