Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Parlamentul se reunește pentru a lua act de decizia CC de invalidare a referendumului: Planul USL de a împiedica revenirea lui Băsescu

Parlamentul se reunește pentru a lua act de decizia CC de invalidare a referendumului: Planul USL de a împiedica revenirea lui Băsescu

Un articol de: B1 TV - 27 Aug 2012, 09:14
Parlamentul se reunește pentru a lua act de decizia CC de invalidare a referendumului: Planul USL de a împiedica revenirea lui Băsescu Politică

Procedurile pentru întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni au intrat în linie dreaptă. Parlamentul se va reuni luni pentru a lua act de decizia Curţii Constituţionale prin care referendum-51130.html">referendumul din 29 iulie era invalidat. Cu toate acestea, există aleşi ai puterii care încă mai cred că acest lucru nu este posibil.

Şedinţa Parlamentului ar trebui să fie în mod normal o simplă formalitate. Aleşii trebuie să ia act de verdictul dat de CCR care invalidează referendum-51130.html">referendumul din 29 iulie. Există însă parlamentari ai puterii care nu s-au împăcat cu gândul că Traian Băsescu va reveni la Cotroceni.

Senatorul liberal Ioan Ghişe pregăteşte un proiect de hotărâre prin care Parlamentul ar putea decide demiterea lui Traian Băsescu. O altă variantă avută în vedere de acesta ar fi ca decizia prin care referendum-51130.html">referendumul este declarat invalid să fie trimis înapoi la Curtea Constituţională. Ghişe este convins că propunerile sale vor avea şi girul conducerii USL.

„Nu pot şase oameni, şi dacă sunt ei judecători de la mama Leone sau de la Curtea Constituţională, să exercite suveranitatea în nume propriu. Ce au făcut judecătorii se numeşte abuz de drept, adică au hotărât ceea ce ei nu au competenţa să hotărască. Cine eşti tu în statul român să hotărăşti cine pleacă, cine vine?”, a declarat senator PNL Ioan Ghișe pentru Adevărul.

Social-democraţii sunt însă reticenţi cu privire la variantele propuse de Ghişe.  Deputatul PSD, Florin Iordache a declarat pentru Gândul că iniţiativele acestuia nu au sorţi de izbândă.

Propunerile acestuia par însă să îi surâdă strategului PSD, Viorel Hrebenciuc.

„Ghişe este un parlamentar creativ şi inventiv, dacă a găsit o asemenea soluţie, o vom discuta", a mai spus Hrebenciuc”, a declarat pentru Mediafax, Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

O altă metodă prin care USL ar putea bloca întoarcerea preşedintelui Traian Băsescu ar fi absenţa în plen. Conform regulamentului, pentru a se ajunge la momentul citirii deciziei CCR, în sala trebuie să fie prezenţi jumătate plus unu din senatori şi deputaţi.  Acest procent nu se poate înregistra fără prezenţa parlamentarilor  puterii. Cvorumul de lucru pentru şedinţa de azi este 217 parlamentari, în condiţiile în care există o serie de mandate vacante.

USL vrea să treacă peste decizia Curții
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Parlamentul Romaniei,   sedinta,   referendum,   referendum