Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Pașcan (PMP) consideră că aleșii UDMR vor oficializarea limbii maghiare drept a doua limbă a statului român: „Doamnă premier Dăncilă, sper să nu vă fi copleșit Kelemen Hunor cu efuziunile sale etnocentriste, separatiste”

Pașcan (PMP) consideră că aleșii UDMR vor oficializarea limbii maghiare drept a doua limbă a statului român: „Doamnă premier Dăncilă, sper să nu vă fi copleșit Kelemen Hunor cu efuziunile sale etnocentriste, separatiste”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Iul 2019, 12:28
Foto: Marius Pașcan / Facebook Politică

Deputatul PMP Marius Pașcan susține că nemulțumirea lui Kelemen Hunor, președintele UDMR, față de Codul administrativ adoptat de Guvern prin Ordonanță de Urgență, se bazează pe faptul că acest act normativ nu oficializează limba maghiară drept „a doua limbă a statului român”.

Această afirmație a fost făcută miercuri, atunci când Marius Pașcan l-a acuzat pe Kelemen Hunor că și-a „prostit electoratul” că pleacă de la guvernare, deși niciun ales al UDMR nu a părăsit funcțiile publice până la acest moment, fie că vorbim despre administrația centrală, fie despre serviciile publice deconcentrate din teritoriu.

„Ce făcuși, Hunore, cu Udemereul?

Păi nu spuseși deunăzi, chiar matale, lovit de supărarea votului maghiarilor la europarlamentare, că nu mai susții guvernarea ticăloșită de stânga, când tot maghiarul votează cu dreapta?! De parcă UDMR nu ar fi votat, printre altele, modificarea Codurilor Penal și de Procedură Penală în favoarea infractorilor și pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene... 

Ia spune cum ți-ai prostit electoratul că plecați de lângă guvernare când, de fapt, niciun ales al uniunii nu a părăsit până azi funcțiile publice de la nivelul ministerelor sau al serviciilor publice deconcentrate din teritoriu.

Și aflăm acum că, în timp ce voi, udemeriștii, vă rupeți cămășile de pe voi de supărare pe guvern, iute te-ai dus la Palatul Victoria să-i șoptești coanei premier Dăncilă o problemă cu limba... Codului Administrativ. Că OUG-ul cu pricina ar încălca drepturile obținute pe «partea cu vorbirea limbii materne în administrație», adică nu oficializează, așa cum v-ați propus prin legea inițială declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României, oficializarea limbii maghiare ca a doua limbă a statului român”, a scris Marius Pașcan, pe pagina sa de Facebook.

În acest context, deputatul PMP i-a cerut premierului Dăncilă să nu se lase copleșită de Kelemen Hunor și ale sale „efuziuni etnocentriste, separatiste”. 

„Păi nu te-a întrebat madam Veo în dulcele său grai de Teleorman, intonat ca la „karaoke”, ce făcuși, nenică?! Păi, unde ți-e rușinea, bre?! Adică, te-ai preumblat mieros să-ți reînnoiești jurămintele, că v-a trecut actoriceasca supărare pe guvernare și numai să vă iasă pasența cu limba, în rest e la fel de dulce amorul politic ca și înainte de „beciul domnesc”, unde șade la conservare neica Dragnea...

Muicăăă, unii-'s neam de straiță, ar zice Liviu Vasilică, un rapsod drag și de referință al Teleormanului! Ce păcat însă că, din aceleași obârșii glorioase ale pandurilor lui Tudor Vladimirescu, cei care conduc astăzi România sunt biete așchii mult răzlețite de trunchiul istoric generos al acestui popor. 

Doamnă premier Dăncilă, sper să nu vă fi copleșit Kelemen Hunor cu efuziunile sale etnocentriste, separatiste, și să mai inventați vreo ordonanță de urgență autonomă pentru hatârul UDMR. Ar fi păcat să cădeți în aceeași plasă a păianjenului UDMR, în care s-a pierdut definitiv și predecesorul dumneavoastră președinte al PSD, auto-declarat mare „patriot” român. 

Românii oricum nu (vă) iartă!”, a conchis Marius Pașcan.

 

Citeşte mai multe despre:   Marius Pascan,   PMP
 
 
 
Loading...