Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Patru pasarele pietonale vor fi construite în Sectorul 4: 'Fără stat la cozi, minute în șir, în trafic, fără poluare, fără accidente rutiere'

Patru pasarele pietonale vor fi construite în Sectorul 4: 'Fără stat la cozi, minute în șir, în trafic, fără poluare, fără accidente rutiere'

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Oct 2020, 15:50
Patru pasarele pietonale vor fi construite în Sectorul 4: 'Fără stat la cozi, minute în șir, în trafic, fără poluare, fără accidente rutiere' Politică

Patru pasarele pietonale vor fi construite în Sectorul 4, în cele mai aglomerate zone, pentru fluidizarea traficului, reducerea poluării și siguranța oamenilor.


 

Patru pasarele pietonale vor fi construite în Sectorul 4

 


 

Primăria Sectorului 4 anunță că demarează o investiție de proporții pentru siguranța cetățenilor care traverzează zonele Tineretului și Apărătorii Patriei. Mai exact, exte vorba despre construcția a patru pasarele pietonale.

“Fără stat la cozi, minute în șir, în trafic, fără poluare, fără accidente rutiere! Cu alte cuvinte, un trafic decent, mai sigur și un aer mai curat.

De toate acestea beneficiază deja oamenii care locuiesc sau tranzitează Sectorul 4, datorită lărgirilor de bulevarde sau parcărilor de tip park&ride amenajate în ultimii 4 ani,de Primăria Sectorului 4. În perioada urmatoare, acestor investiții li se vor adauga și alte soluții menite să vină în sprijinul oamenilor și să le facă viața mai ușoară. Mai exact, este vorba despre un proiect ce vizeaza realizarea a 4 pasaje pietonale în zone extrem de aglomerate din Sectorul 4.”, anunță reprezentanții instituției.

"Munca la Primăria Sectorului 4 nu a încetat nicio secundă, chiar dacă weekend-ul trecut au avut loc alegeri locale.

Mergem înainte cu proiectele noastre, proiecte menite să vină în sprijinul oamenilor, să le facă viața mai ușoară și, de ce nu, mai frumoasă.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Astăzi, în ședința de consiliu local au fost aprobate proiectele privind realizarea a 4 pasaje pietonale în zone extrem de aglomerate din sectorul nostru, unul pe bulevardul Șincai, două pe bulevardul Tineretului și unul la intersecția Șoselei Olteniței cu bulevardul Constantin Brancoveanu.

Aceste patru pasarele pietonale, alături de cele două pasaje rutiere pe care le construim în zona Apărătorii Patriei, respectiv Alexandru Obregia cu Turnu Măgurele, fac parte din strategia Primăriei Sectorului 4 de dezvoltare a zonei de sud, ce vizează fluidizarea traficului rutier, reducerea poluării și acces rapid din centrul Bucureștiului către centura Capitalei.

Toate aceste investiții se vor regăsi în confortul de zi cu zi al oamenilor, dar și în facilități concrete pentru atragerea investitorilor în sectorul nostru și pentru crearea de locuri de muncă bine plătite", transmite primarul Daniel Băluță, într-o postare pe facebook

 


 

 

Unde vor fi construite pasarelele


 

 

Astfel, una dintre pasarele va fi construită într-una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4, la intersecția bulevardelor Gheorghe Șincai cu Tineretului.

Aceasta va fi cea mai mare pasarelă, cu o lungime de aproximativ 165 de metri, care va permite, pe de o parte, traversarea în siguranță a pietonilor, ce nu vor mai fi nevoiți să aștepte la semafor, precum și fluidizarea circulației mașinilor din zonă și, implicit, reducerea poluării prin scurtarea timpilor petrecuți în trafic, pe de altă parte.

Având o formă cilindrică, acoperită cu panouri de sticlă securizată, cu elemente decorative cu rol de umbrire și cu dotări moderne, pasarela va fi amenajată pe o structură metalică, cu fundații și elemente de susținere din beton armat, amplasate pe domeniul public, pe lateralele celor două bulevarde pe care le va traversa.

Potrivit specialiștilor de la Primăria Sectorului 4, accesul pietonilor se va face de o parte și de alta a celor două artere mari de circulație, aceștia având la dispoziție lifturi, cu capacitatea de 13-15 persoane, inclusiv pentru cele cu dizabilități locomotorii și bicicliști, precum și scări rulante. Pasarela va fi astfel dimensionată încât să respecte gabaritul de trecere al autovehiculelor de 5.5 metri liber.

Pasarela va fi completată de alte două pasaje pietonale, ce urmează a fi construite tot pe bulevardul Tineretului.

Una, cu o lungime de 42 de metri, va fi amenajată în apropierea Palatului Național al Copiilor, iar cealaltă, cu o lungime de 34 de metri, la intersecția bulevardului cu strada Vișana.

“Ambele pasaje, cu o structură metalică, vor fi acoperite și vor fi dotate cu ascensoare și scari rulante pentru accesul pietonilor, care se va putea face de o parte și de alta a străzii principale”, transmite primăria.

O construcție similară va fi ridicată și la intersecția bulevardului Constantin Brâncoveanu cu Șoseaua Olteniței, în dreptul stației de metrou.

“Tot pentru fluidizarea traficului din zonă, reducerea poluării dar și pentru sporirea siguranței rutiere și pietonale”, se arată în comunicatul Primăriei.

“Aceste 4 pasarele pietonale, alături de cele două pasaje rutiere pe care le construim în zona Apărătorii Patriei, respectiv Alexandru Obregia cu Turnu Măgurele, fac parte din strategia Primăriei Sectorului 4 de dezvoltare a zonei de sud, ce vizează fluidizarea traficului rutier, reducerea poluării și acces rapid din centrul Bucureștiului către centura Capitalei”, conchid reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

Citeşte mai multe despre:   Primaria Sectorului 4,   Daniel Baluta