Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Pauliuc (PNL), după gestul jenant făcut de Leș: `Să readucă regulamentul la forma care îi obligă pe civilii prezenți la manifestări militare să ducă palma la piept, în dreptul inimii`

Pauliuc (PNL), după gestul jenant făcut de Leș: `Să readucă regulamentul la forma care îi obligă pe civilii prezenți la manifestări militare să ducă palma la piept, în dreptul inimii`

Un articol de: B1.ro - 04 Mar 2019, 19:36
foto: Facebook @ Nicoleta Pauliuc Politică

Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL, i-a cerut lui Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, să reintroducă, în Regulamentul onorurilor și ceremoniilor militare, prevederea potrivit căreia civilii prezenți la manifestări ale armatei trebuie să dea dovadă de respect și să ducă palma la piept, în dreptul inimii.

„Îi cer ministrului Gabriel Leș să revină la forma regulamentului care îi obligă pe civilii prezenți la astfel de manifestări să dea dovadă de respect și să ducă palma la piept, în dreptul inimii. N-am făcut Armata, dar știu ce înseamnă să respecți munca altuia, știu ce înseamnă să-i respecți pe cei care ne apără, știu ce înseamnă să-i respecți pe cei care au dovedit că ar fi în stare să-și dea viața pentru țară. Mâna mea dreaptă este în dreptul inimii pentru voi, dragi militari!”, a scris senatoarea liberală pe Facebook.

Demnitarul a explicat că tot PSD a fost partidul care a schimbat Regulamentul, în condițiile în care, până în anul 2013, acesta avea stipulată această prevedere legislativă. Totuși, pe vremea când ocupa fotoliul lui Gabriel Leș, Mircea Dușa a scos clauza în afara regulamentului.

„Fostul ministru al Apărării Naționale pesedistul Mircea Dușa, probabil deranjat de aceste prevederi, le-a scos în afara regulamentului printr-un nou ordin de ministru. Ministrului Leș i-au plăcut modificările lui Dușa. Dovadă că le-a păstrat în ordinul de ministru pe care l-a semnat în 29 iunie 2017, în ziua în care a plecat acasă odată cu întreg Guvernul Grindeanu. De aceea, la Bistrița butona de zor telefonul în timp ce militarii îi prezentau onorul”, a explicat Nicoleta Pauliuc.

Senatoarea liberală face referire la gestul jenant făcut de ministrul Leș, care a tratat cu lipsă de respect Armata Română, verificându-și telefonul chiar în momentul în care Șoimii Carpaților desfășurau salutul onorific, la întoarcerea din Afganistan. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   nicoleta pauliuc,   ministerul apararii nationale,   pnl,   gabriel les
 
 
 
Loading...