Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PDL a depus la Curtea Constituțională contestațiile privind legea referendumului și legea de modificare a CCR

PDL a depus la Curtea Constituțională contestațiile privind legea referendumului și legea de modificare a CCR

Un articol de: - 27 Iun 2012, 13:02
PDL a depus la Curtea Constituțională contestațiile privind legea referendumului și legea de modificare a CCR Foto: evz.ro Politică

Partidul Democrat Liberal a depus, miercuri, contestația sa asupra legii referndumului la Curtea Constituțională. Ei au contestat, de asemenea, și legea de modificare a CCR.

Deputații PDL au avetizat că vor lua măsura de contestare a legii referendumului încă dinainte ca aceasta să fie adoptată, marți, de către Camera Deuptaților. Prin această lege, suspendarea președintelui se poate face mult mai ușor: este nevoie de 50 la sută plus unu din totalul voturilor exprimate în cadrul unui referendum pentru a îl suspenda, nu de 50 la sută plus unu din totalul alegătorilor, cum se specifica în fosta lege.

Cealaltă lege contestată de PDL prevede eliminarea hotărârilor Parlamentului de sub controlul Curții Constituționale. Și aceasta ușurează procesul de suspendare a președintelui.

Dezbaterea asupra celor două contestații nu a fost încă programată de judecătorii de la Curtea Constituțională.

Contestațiile privind legea referendumului și de modificare a CCR, depuse la Curtea Constituțională
Embed:

Citeşte mai multe despre:   CCR,   contestatie,   PDL,   Curtea Constitutionala