Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PDL convoacă sesiune extraordinară în Parlament pentru citirea deciziei CCR privind referendumul

PDL convoacă sesiune extraordinară în Parlament pentru citirea deciziei CCR privind referendumul

Un articol de: - 22 Aug 2012, 17:09
PDL convoacă sesiune extraordinară în Parlament pentru citirea deciziei CCR privind referendumul Politică

PDL convoacă sesiune extraordinară în Parlament. Democrat liberalii au emis un comunicat de presă prin care se anunță că au adunat numărul de semnături necesare pentru convocarea sesiunii, care are pe ordinea de zi citirea deciziei CCR de invalidare a referendum-51130.html">referendumului din 29 iulie.

"Partidul Democrat Liberal este în măsură să anunţe că a adunat numărul de semnături necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, având pe ordinea de zi citirea hotărârii Curţii Constituţionale privitoare la referendum-51130.html">referendumul din 29 iulie", se arată într-un comunicat remis Mediafax, care este semnat de către liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, şi liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu
Plenul Reunit al Parlamentului României poate fi convocat la cererea a două treimi din numărul total al parlamentarilor.

Curtea Constituțională s-a reunit, miercuri, în jurul orei 10:00, pentru a da citire hotărârii de invalidare a referendum-51130.html">referendumului pentru demiterea din funcție a lui Traian Băsescu, organizat pe 29 iulie. Ședința acestora s-a încheiat la mai putin de două ore de la începere.

Acum că decizia a fost citită în plenul Curții, horărârea va fi trimisă către Parlament. Acesta se va întruni pentru a da citire în plen documentului, iar ulterior decizia va fi publicată în Monitorul Oficial, din acel moment urmând să producă efecte. Cu alte cuvinte, suspendarea lui Traian Băsescu se va încheia în momentul publicării deciziei în MO.

Conform președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, sesiunea în care Camerele reunite ale Parlamentului se vor reuni pentru a dezbate decizia CC va avea loc cel târziu vineri (Detalii AICI).

Judecătorii Curții Constituționale (CCR) au decis, marţi, să nu valideze rezultatele referendum-51130.html">referendumului pentru demiterea preşedintelui României. În urma deciziei, interimatul lui Crin Antonescu încetează, iar Traian Băsescu urmează să revină la Palatul Cotroceni.

Curtea a decis invalidarea referendum-51130.html">referendumului, întrucât nu a fost întrunit cvorumul necesar, respectiv 50% plus unul dintre cetățenii români cu drept de vot. Decizia CCR este suverană, Plenul Parlamentului trebuind să ia act de aceast verdict.

Citeşte mai multe despre:   Parlamentul Romaniei,   PDL,   semnaturi,   referendum,   referendum