Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Muncii: De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate. Toţi pensionarii vor primi o scrisoare de informare

Ministrul Muncii: De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate. Toţi pensionarii vor primi o scrisoare de informare

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Apr 2019, 21:11
Foto: Facebook / Marius Budai Politică

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit, sâmbătă seară, cu veşti importante pentru toţi pensionarii din România. Acesta a anunţat că toate pensiile vor fi recalculate începând cu 1 septembrie în raport cu valoarea punctului de pensie majorată cu 15%.

”Acum se achită primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate, se achită diferențele începând cu data de 1 octombrie 2018, la zi, urmând ca activitatea de recalculare a Legii 221 să fie continuată în așa fel ca până la 30 septembrie 2019 să închidem această recalculare. De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorată cu 15%, cu valoarea de la 1.100 la 1265 de lei”, a anunțat Marius Budăi, sâmbătă seară, la România TV.

Ministrul a explicat şi grupele de pensionari care se vor încadra în noile condiţii de calculare a pensiilor.

”Acele categorii de pensionari care au lucrat în grupele I și a II-a de muncă și care la momentul ieșirii la pensie nu au primit punctaj aferent conform grupelor de muncă nu intră la această recalculare, a mai spus ministrul (...) Dacă au punctaj zero, dar au stagiu în grupa de muncă, înseamnă că se încadrează. Dacă nu, nu se încadrează”, a explicat Marius Budăi.

Pentru a elimina dubiile cu privire la pensionarii care beneficiază și care nu de această de recalculare, ministrul Budăi a spus că a decis, în urma unei discuții cu președintele PSD Liviu Dragnea și cu premierul Viorica Dăncilă, ca toți ceilalți pensionari, până la 100.000, să primească o scrisoare de informare acasă în cel mult o lună ca ”să știe fiecare cine va primi decizia până la 1 septembrie și să ieșim odată din acest amalgam al discuțiilor” și pentru că puțini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ, a mai explicat ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Marius Budai
 
 
 
Loading...