Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD a făcut ANUNȚUL! PENSIILE românilor, RECALCULATE. Ce categorii vor fi VIZATE. TOTUL s-a decis deja în Parlament

PSD a făcut ANUNȚUL! PENSIILE românilor, RECALCULATE. Ce categorii vor fi VIZATE. TOTUL s-a decis deja în Parlament

Un articol de: B1.ro - 07 Iul 2018, 16:54
Politică

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 - 1 ianuarie 2011, vor beneficia de recalcularea pensiilor şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces, a declarat deputatul PSD Ilie Toma, unul dintre iniţiatorii amendamentelor votate miercuri de Camera Deputaţilor.

Procesul de recalculare va începe la 1 octombrie 2018, principalele categorii vizate fiind foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă. Efortul bugetar necesar a fost estimat la circa 70 milioane de lei pe an.

"Proiectul de lege ce a fost votat în Camera Deputaţilor îndreaptă inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. (...) El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel naţional. În judeţul Hunedoara vor fi recalculate în jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgişti, constructori, grupele I şi II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectivă, au fost încadrate în grupa I - grupă specială şi grupa a II-a - grupă deosebită", a explicat Ilie Toma, citat de Agerpres.

El a arătat că prin noile reglementări stagiul minim de cotizare a fost stabilit la 20 de ani de muncă pentru mineri şi 25 de ani pentru siderurgişti.

Citeşte mai multe despre:   Ilie Toma,   PSD
 
Loading...