Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Peste 3.200 de cetățeni din Italia au intrat în România, doar în ultimele 24 de ore. Orban: Poliția de Frontieră să identifice cu precizie dacă vin din zonele de focar sau nu

Peste 3.200 de cetățeni din Italia au intrat în România, doar în ultimele 24 de ore. Orban: Poliția de Frontieră să identifice cu precizie dacă vin din zonele de focar sau nu

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Feb 2020, 16:58
Foto: gov.ro Politică

Peste 3.200 de cetățeni din Italia au intrat în România doar în ultimele 24 de ore, a anunțat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, în ședința de Guvern de joi. 

„În ultimele 24 de ore, pe intrările în ţară, pe cele 14 cu Ungaria, 7 cu Serbia şi cele 16 aeroporturi au intrat 3.210 cetăţeni din Italia”, susține demnitarul.

În replică, premierul interimar Ludovic Orban a cerut controale mai stricte la graniță.

„Cereţi Poliţiei de Frontieră să ceară mai ales celor care vin cu maşini personale actele din Italia pentru a identifica cu precizie dacă vin din zonele de focar sau nu. Aşa e complicat să îi bagi în izolare pe nişte oameni care vin alte zone. Am înţeles că au fost băgaţi în izolare nişte oameni care veneau din zone care nu aveau legătură. Aici trebuie să le explicăm că este în interesul lor să prezinte aceste acte ca să putem să luăm cele mai potrivite măsuri”, a afirmat Orban.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a explicat și el că, „în România, vin zilnic aproximativ 80.000 de cetățeni”, dar a precizat că „structura se schimbă de la o zi la alta”.

„Indiferent de modul de transport pe care îl aleg aş vrea să transmitem mesaj cât se poate de clar cetăţenilor că acţionăm indiferent de modul de transport pe fiecare mod de transport în scopul de a asigura toate condiţiile astfel încât niciun cetăţean să nu se îmbolnăvească, nici un cetăţean care alege să vină în România pe calea aerului sau cu trenul să nu contacteze acest virus în avion, în aeroport sau în tren”, a afirmat Lucian Bode.
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Lucian Bode,   Marcel Vela