Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Peter Eckstein Kovacs, despre o posibilă OUG pe Codurile Penale: Care e urgența? Că Dragnea trebuie să intre la pârnaie? / Reprezentanții maghiarilor să fie de partea democrației! (VIDEO)

Peter Eckstein Kovacs, despre o posibilă OUG pe Codurile Penale: Care e urgența? Că Dragnea trebuie să intre la pârnaie? / Reprezentanții maghiarilor să fie de partea democrației! (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 25 Iun 2018, 16:58
Politică

Peter Eckstein Kovacs a anunţat sâmbătă că demisionează din UDMR după 28 de ani în care a fost membru al formațiunii deoarece nu poate accepta ”cârdășia cu PSD” și nu este de acord cu  poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. ”Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR”, s-a plâns acesta. Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, luni, fostul senator a declarat că liderii politici ai minorității maghiare ar trebui să fie de partea democrației și a statului de drept.

”Sigur, există țeluri ale unei minorități care sunt legitime, dar nu trăiești în afara societății, trăiești în România. Cred că reprezentanții politici ai minorității maghiare trebuie să fie de partea democrației și a statului de drept. Dacă cineva ne dă un șut în fund, mergem în Justiție. Dar dacă ea e aservită, mai luăm un șut în fund. Pentru mine s-a umplut paharul”, a declarat Peter Eckstein Kovacs, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

El nu vede cu ochi buni nici adoptarea Codurilor Penale prin Ordonanță de Urgență: ”Care e urgența? Că Dragnea trebuie să intre la pârnaie? Din punctul de vedere al lui Dragnea, e urgență, din punct de vedere al legislației românești, nu e o urgență”. 

Întrebat de moderatorul Tudor Barbu dacă a discutat despre plecarea sa cu vreunul din liderii UDMR, acesta a răspuns: ”n-am vorbit nici cu soția. Asta e decizia mea, nu e nici negociabilă, nici discutabilă”. 

Fostul senator a mai susținut despre Codurile penale că nu ar trebui schimbate de pe o zi pe alta. 

Întrebat care este principala problemă politică a României, Peter Eckstein Kovacs a răspuns: ”România să meargă în continuare pe calea Uniunii Europene, o cale deplină, să nu o ia razna cu naționalisme, cu antieuropenism și cu tot felul de năzdrăvănii. Calea europeană este cea care aduce bunăstarea”. 
 

Citeşte mai multe despre:   Peter Eckstein Kovacs,   UDMR,   Liviu Dragnea
 
 
 
Loading...