?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Daea luptă pentru pescari sau pentru balta familiei? Ministrul plânge de mila românilor, care ''mănâncă azi mai puțin pește decât cormoranii'', dar uită să spună că și afacerea fiicei sale are probleme din cauza acestor păsări

Daea luptă pentru pescari sau pentru balta familiei? Ministrul plânge de mila românilor, care ''mănâncă azi mai puțin pește decât cormoranii'', dar uită să spună că și afacerea fiicei sale are probleme din cauza acestor păsări

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 17:50
Foto: gov.ro Politică

Ministrul Agriculturii a reluat marți războiul împotriva cormoranilor. Dacă pe 23 ianuarie, la Bruxelles, Petre Daea a cerut măsuri împotriva acestei specii protejate prin lege, acum, în Parlament, a spus că ”românii mănâncă azi mai puțin pește decât cormoranii”. Ce n-a spus Daea este că  fiica sa deține din 2006 o fermă piscicolă în Crevedia, județul Dâmbovița, cu 650 de hectare de luciu de apă concesionate de la Agenția Domeniilor Statului. Inclusiv afacerea familiei Daea are probleme cu cormoranii, informează G4Media.

”Vedeți ce vă spune ministrul Daea (…) E o problemă extrem de importantă. România, românii mănâncă astăzi mai puțin pește decât cormoranii. Dumneavoastră aici aveți un mare rol ca parlamentar pentru că există în Parlamentul României o modificare a anexei. Numai puțin, ascultați-mă că o rezolv eu, e bine s-o știți pentru a putea gestiona votul dvs. în Parlament aici”, a spus Petre Daea, marți, în Parlament.

Ce nu a spus Petre Daea este că Elena-Larisa Popescu, fiica lui mai mare, este acționar și administrator la firma Piscicultorul SA din Crevedia, județul Dâmbovița. Ultimul bilanț contabil depus de Piscicultorul a arătat o cifră de afaceri de 2,1 milioane de lei, un profit de 1.891 de lei și 29 de salariați, mai informează G4Media.

În urmă cu 13 ani, ca și acum, Piscicultorul SA deținea în concesiune de la Administrația Domeniilor Statului o suprafață de luciu de apă de aproape 650 de hectare. 
Săptămâna trecută, unul dintre paznicii de la bălțile aflate în admnistrarea Piscicultorul SA a transmis unor pescari aflați în zonă că ”și aici cormoranii ne mânâncă peștele. Ce a spus Petre Daea este adevărat. Cormoranii ne iau peștele din baltă, nu avem ce să pescuim. S-au înmulțit foarte mult”.

Citeşte mai multe despre:   petre daea
 
 
 
Loading...