Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Agriculturii pune lucrurile la punct: Nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă pesta porcină într-un mojar şi a instalat-o în ţară!

Ministrul Agriculturii pune lucrurile la punct: Nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă pesta porcină într-un mojar şi a instalat-o în ţară!

Un articol de: B1.ro - 25 Sep 2018, 22:11
Politică

Petre Daea pare să fi lămurit misterul răspândirii pestei porcine africane în România.
Ministrul Agriculturii a prezentat marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Agricultură, pe ecranul pe care se afişează numărul de voturi, o expunere pe zile, cu grafice şi acţiuni pe care autorităţile le-au luat pentru a preveni, a combate şi a eradica pesta porcină.

Oficialul guvernamental a susţinut că nici ţări precum Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Rusia, Belarus, Georgia, Ucraina, Cehia, Ungaria, Bulgaria şi, mai curând, Belgia nu au fost în stare să facă faţă acestui virus.

"Nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă acest virus într-un mojar şi l-a pregătit şi l-a instalat în ţară. Sub nicio formă! În 2012, acest virus mătura Ucraina toată, acest virus era la 20 de km de România. Zâmbetul dvs. de sarcasm este dureros pentru cel care vede de aici în momentul interpretării situaţiei extrem de delicate, cum ne raportăm la o situaţie dată în România, cum ne raportăm într-un moment extrem de dificil pentru ţară", le-a spus Daea parlamentarilor, potrivit Agerpres.

"Această dispută nu ne ajută pe niciunul dintre noi. Iar dacă dvs. credeţi, stimaţi parlamentari, fie că reuşiţi astăzi să zâmbiţi în momentul în care ţara plânge, atunci v-aţi luat voturile pe care le meritaţi, iar eu gândesc cu sufletul şi răspunderea că numai împreună acţionăm când apare o situaţie dificilă.(...) Cred că ar fi o premieră mondială că virusul din România s-a putut combate printr-o moţiune simplă", a adăugat ministrul.

Deputaţii au dezbătut moţiunea simplă "După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea", iniţiată de liberali. Votul final se va da miercuri. 

Citeşte mai multe despre:   Petre Daea,   Camera Deputatilor,   Romania
 
 
 
Loading...