Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Moțiunea simplă împotriva lui Petre Daea, respinsă în Camera Deputaților

Moțiunea simplă împotriva lui Petre Daea, respinsă în Camera Deputaților

Un articol de: B1.ro - 26 Sep 2018, 13:15
Politică

Moțiunea simplă împotriva Ministrului Agriculturii, Petre Daea, a picat în Camera Deputaților. Au fost 93 voturi ”pentru”, 150 ”împotrivă” şi 25 de abţineri.

"Nu îmi reproșez nimic, am respectat la virgulă programul de guvernare", a susținut Daea marți, când s-a debătut în Legislativ moțiunea "După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea".

Ministrul a ignorat, însă, complet criza pestei porcine africane, pe care a gestionat-o dezastruos.

Deși România este ţara europeană cea mai afectată de pesta porcină africană, cu peste 70% din numărul focarelor din Uniunea Europeană, deși sunt afectate peste 227 de localităţi din 13 judeţe și deși au fost omorâți peste 311.000 de porci, ministrul a venit cu justificări halucinante.

"Nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă acest virus într-un mojar şi l-a pregătit şi l-a instalat în ţară. Sub nicio formă! În 2012, acest virus mătura Ucraina toată, acest virus era la 20 de km de România. Zâmbetul dumneavoastră de sarcasm este dureros pentru cel care vede de aici, în momentul interpretării situaţiei extrem de delicate, cum ne raportăm la o situaţie dată în România, cum ne raportăm într-un moment extrem de dificil pentru ţară", le-a spus Daea parlamentarilor.

Ministrul a adăugat că această dispută nu ajută pe nimeni.

"Această dispută nu ne ajută pe niciunul dintre noi. Iar dacă dumneavoastră credeţi, stimaţi parlamentari, fie că reuşiţi astăzi să zâmbiţi în momentul în care ţara plânge, atunci v-aţi luat voturile pe care le meritaţi, iar eu gândesc cu sufletul şi răspunderea că numai împreună acţionăm când apare o situaţie dificilă. (...) Cred că ar fi o premieră mondială că virusul din România s-a putut combate printr-o moţiune simplă", a mai spus Daea. 

În cazul crizei pestei porcine a fost deschis şi un dosar penal. Ministrul Petre Daea susţine că va merge la audieri, în cazul în care va fi chemat. Oficialul a mai anunțat că 71 de milioane de lei trebuie daţi drept despăgubiri în următoarele săptămâni oamenilor care au rămas fără porci. Din 6.000 de dosare depuse, s-ar fi alocat deja bani pentru 4.000. 

Citeşte mai multe despre:   Petre Daea,   Camera Deputatilor
 
 
 
Loading...