Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Petre Daea, luat în vizor de Paul Stănescu și noua conducere social-democrată: Fratele noului președinte executiv PSD l-ar putea înlocui la șefia MADR chiar în această săptămână

Petre Daea, luat în vizor de Paul Stănescu și noua conducere social-democrată: Fratele noului președinte executiv PSD l-ar putea înlocui la șefia MADR chiar în această săptămână

Un articol de: Redacția B1.ro - 04 Iun 2019, 21:24
Petre Daea, luat în vizor de Paul Stănescu și noua conducere social-democrată: Fratele noului președinte executiv PSD l-ar putea înlocui la șefia MADR chiar în această săptămână Foto: gov.ro Politică

Noua conducere a PSD va decide dacă Petre Daea rămâne sau nu în fruntea Ministerului Agriculturii, în condițiile în care demnitarul a părut mai preocupat să-l susțină pe Liviu Dragnea decât de soarta fermierilor, relatează agrointel.ro.

Ba mai mult, Petre Daea s-ar fi îndepărtat de normele impuse în programul de guvernare, documentul fiind susținut în prezent doar cu ajutorul Parlamentului.

Paul Stănescu, noul președinte executiv al PSD, este cel care va supune analizei mandatul lui Petre Daea, urmând ca evenimentul să se desfășoare în cadrul unei ședințe de partid. Conform surselor clevernews.ro, ministrul Agriculturii ar putea fi înlocuit miercuri sau joi, după această reuniune din interiorul PSD. Cel care ar putea să preia portofoliul de la MADR ar fi actualul președinte al Comisiei pentru agricultură, Alexandru Stănescu, fratele fostului vicepremier.

„Activitatea lui Petre Daea va fi analizată în această săptămână la partid, în biroul de conducere a partidului cu mandatul acestuia pe masă. Sunt șanse foarte mari să fie înlocuit pentru că inclusiv imaginea fermierilor, a oamenilor de la țară a fost că Daea acționa doar în interesul fostului președinte și nu prea era interesat de nevoile satului românesc. Vom vedea ce va fi”, a declarat un lider local social-democrat, potrivit clevernews.ro.

Faptul că Paul Stănescu pare să fie cel care va tranșa soarta lui Petre Daea este cu atât mai interesant, în condițiile în care actualul om din fruntea MADR l-a trădat în trecut pe noul președinte executiv social-democrat. Mai exact, potrivit g4media.ro, deși Paul Stănescu a fost cel care a contribuit decisiv la ascensiunea lui Petre Daea - om politic provenit din Olt, acesta din urmă a ales tabăra Dragnea atunci când spiritele din PSD s-au încins.

Alexandru Stănescu, fratele președintelui executiv, este, așadar, persoana vehiculată pentru preluarea Ministerului Agriculturii, potrivit clevernews.ro. El este președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, fiind apreciat ca fiind o persoană neconflictuală, un bun comunicator și inițiatorul a foarte multe măsuri legislative benefice agriculturii. În plus, deputatul Stănescu are o relație bună atât cu fermierii, cât și cu colegii din partid și cu cei din instituțiile subordonate MADR.
 

Citeşte mai multe despre:   Petre Daea,   Ministerul Agriculturii,   PSD