Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Petre Tobă, bilanț după alegerile locale: "A fost cel mai sigur proces electoral din ultimii ani" (VIDEO)

Petre Tobă, bilanț după alegerile locale: "A fost cel mai sigur proces electoral din ultimii ani" (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 21 Iun 2016, 16:57
foto: b1.ro Politică

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a vorbit despre bilanțul alegerilor locale din 5 iunie, luând în considerare atât modul în care s-a desfășurat campania electorală, dar atingând și problema vizelor de flotant.

"A fost o prezentare făcută din partea ministerului de Afaceri Interne față de modul în care ministerul Afacerilor interne și autoritatea electorală permanentă au organizat campania electorală, alegerile locale și toate celelalte măsuri pentru ordinea și liniștea publică. A fost un bun prilej pentru a arăta faptul că a fost cea mai sigură campanie electorală, cel mai sigur proces electoral din ultimii ani care s-a derulat în România. La nivel local, au fost și multe sesizări și toate aceste sesizări au făcut obiectul verificărilor", a explicat Tobă.

"A fost de făcut un reproș, au fost discutate vizele de flotant. I-am asigurat că Poliția Română, împreună cu evidența populației, au identificat toate aceste vize de flotant și toate au făcut obiectul verificărilor înaintea exprimării voturilor. Ministerul Afacerilor Interne a și comunicat, s-au întocmit mai multe dosare penale, am fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru că au fost constatate nereguli în mai multe reședințe la nivel național", a adăugat acesta.

Petre Tobă, bilanț după alegerile locale: "A fost cel mai sigur proces electoral din ultimii ani"

"Toate aceste vize de  flotant au fost verificate, iar la nivel județean a fost făcută o singură constatare și este vorba de un singur dosar penal, e vorba de emiterea unei adeverințe cu privire la posibilitatea de a-și stabili reședința pe raza comunei respective", a asigurat ministrul Afacerilor Interne.

"Toate (vizele de flotant - n.r.) au fost verificate și în timpul campaniei, iar în ultimele două zile înaintea exprimării voturului au fost făcute verificări pentru fiecare caz în parte. Au fost făcute constatări, sunt 23 de dosare penale în care se fac cercetări la nivel național și peste 270 de contravenții. Se fac verificări, au fost făcute verificări pentru fiecare caz în parte", a continuat Petre Tobă.

 

Citeşte mai multe despre:   Petre Toba,   campanie electorala,   alegeri locale
 
 
 
Loading...