Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Petru Movilă (PMP): „Școlile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanți și analfabeți funcționali”

Petru Movilă (PMP): „Școlile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanți și analfabeți funcționali”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 02 Dec 2020, 12:27
Petru Movilă (PMP): „Școlile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanți și analfabeți funcționali” Foto: pixabay.com Politică

Deputatul Petru Movilă, candidat pentru un nou mandat și totodată președinte al PMP Iași, cere redeschiderea școlilor. „Toți elevii trebuie să aibă șanse egale la educație, dar acest sistem de învățare online este o pagubă generală, o frână totală în viitorul copiilor noștri”, este de părere demnitarul.

Petru Movilă (PMP) cere redeschiderea școlilor

 

„Şcolile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanţi şi de analfabeţi funcţionali. Toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la educaţie, dar acest sistem de învăţare online este o pagubă generală, o frână totală în viitorul copiilor noştri. Cei mici au nevoie de socializare, iar cei mari, mai ales cei din clase terminale, de oportunităţi echitabile în viaţă”, consideră deputatul PMP Petru Movilă, potrivit Agerpres.

Demnitarul consideră imperios necesară implicarea autorităţilor locale şi centrale pentru pregătirea unităţilor şcolare şi asigurarea unor condiţii bune.

„Este foarte grav ceea ce se întâmplă, mai ales dacă luăm în considerare faptul că aproape 35% din copiii din România nu au tablete. În judeţul Iaşi există un necesar de 31.000 de tablete sau 56.000, dacă excludem smartphone-urile. În evidenţe sunt şi 250 de cazuri unde elevii nu au electricitate. Cu ei ce facem? Degeaba le cumpărăm tablete. Să ne uităm şi la învăţământul profesional. Dacă activităţile economice sunt deschise, de ce elevii nu se pot duce să îşi facă stagiul de practică? O şcoală în condiţii de siguranţă poate face minuni pentru moralul societăţii noastre. De aceea cred că prioritatea Ministerului Educaţiei şi a primăriilor trebuie să fie pregătirea şcolilor şi asigurarea unor condiţii sanitare la un nivel înalt, asigurarea transportului petru toţi elevii care au nevoie şi dotarea şcolilor la condiţii europene", mai spune deputatul Petru Movilă.

Ministerul Educației, despre redeschiderea școlilor

 

În 23 noiembrie, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au precizat că modul de desfășurare a cursurilor din anul școlar 2020-2021 va fi analizat în funcție de evoluția situației epidemiologice și de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Menţionăm că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, au spus, printre altele, reprezentanţii MEC.

Citeşte mai multe despre:   Petru Movila