Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Plenul Camerei Deputaţilor decide miercuri vacantarea mandatului de deputat al lui Gigi Becali

Plenul Camerei Deputaţilor decide miercuri vacantarea mandatului de deputat al lui Gigi Becali

Un articol de: B1 TV - 29 Mai 2013, 10:09
Politică

Plenul Camerei Deputaţilor discută miercuri vacantarea mandatului de deputat al lui Gigi Becali. Comisia juridică a Camerei a aprobat ieri hotărârea prin care deputaţii vor lua act de încetarea mandatului acestuia.

„Plenul va da o hotărâre prin care să constate încetarea de drept a mandatului pentru că domnul Gigi Becali și-a pierdut drepturile electorale prin hotărâre judecătorească. Trebuie să fie îndeplinite două condiții când o aprobi: cvorum de jumătate plus 1 din total, să fie prezenți și din cei prezenți, jumătate plus 1 să voteze pentru”, a precizat deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, a precizat că decizia ICCJ este una definitivă şi irevocabilă și nu poate fi comentată de membrii comisiei.

"În activitatea acestei comisii, domnul deputat George Becali a respectat rigorile procedurale şi nu a creat probleme. Pe de altă parte, cum spuneaţi şi dumneavoastră  procedura este foarte clară, decizia ICCJ este cea pe care o cunoaştem, e o concluzie care nu poate fi atacată, este definitivă”, a spus Ciucă.

Membrii Comisiei Juridice au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Gigi Becali şi au declarat că sunt alături de familia acestuia.

Gigi Becali a fost colegul nostru. Gigi Becali a fost cel care n-a creat niciun fel de probleme în cadrul acestei Comisii de când ne aflăm aici, mie personal şi colegilor mei. Regret nespus şi sunt alături de familia lui dar astăzi nu putem să facem decât două lucruri: în constituţie spune care sunt condiţiile care sunt când încetează mandatul", a spus deputatul PNL Vasile Varga.

"Trebuie să luăm act de decizia instanţei, dar trebuie să spun şi eu că nu-mi face nicio plăcere să fiu de acord cu ridicarea mandatului domnului George Becali”, a spus deputatul Forța Civică Dănuț Culețu.

„Numai luăm act de decizia ICCJ, coroborate cu textele din Constituţie, cu cele două texte din codul penal. Dar vreau să spun aici că mie personal, datorită comportamentului deosebit pe care l-a avut George Becali în cadrul Comisiei Juridice nu pot să spun decât că-mi pare rău de ceea ce se întâmplă, că sunt alături de familia lui”, a spus la rândul său Cirprian Nica, vicepreşedinte al comisiei juridice din Camera Deputaţilor.


Plenul Camerei Deputaţilor va decide asupra vacantării mandatului deputatului George Becali, în urma informării primite de la ICCJ privind decizia de condamnare a acestuia la 3 ani de închisoare.

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   mandat,   Camera Deputatilor,   comisia juridica,   vot,   condamnat
 
 
 
Loading...