Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Plenul Senatului, organizat zilnic până pe 15 iulie pentru proiectul de lege privind carantina și izolarea. Robert Cazanciuc: Sigur, asta nu înseamnă că vom avea ședință în fiecare zi

Plenul Senatului, organizat zilnic până pe 15 iulie pentru proiectul de lege privind carantina și izolarea. Robert Cazanciuc: Sigur, asta nu înseamnă că vom avea ședință în fiecare zi

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Iul 2020, 12:29
Plenul Senatului, organizat zilnic până pe 15 iulie pentru proiectul de lege privind carantina și izolarea. Robert Cazanciuc: Sigur, asta nu înseamnă că vom avea ședință în fiecare zi Foto: Robert Cazanciuc / Facebook Politică

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, a anunțat că plenul Camerei superioare din Parlamentul României se va organiza, începând de mâine, în fiecare zi până pe 15 iulie, pentru proiectul de lege privind carantina și izolarea. Demnitarul a explicat că acest lucru nu presupune desfășurarea de ședințe zilnice, dar susține că propunerea de act normativ are „nevoie de mai multe modificări”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Plenul Senatului, organizat zilnic până pe 15 iulie pentru proiectul de lege privind carantina și izolarea


 

„Am încheiat biroul permanent. Acest proiect a fost trimis comisiilor pentru aviz și Comisiei juridice pentru fond. Comisiile au termen până astăzi, la ora 14. La ora 14, urmează ședința Comisiei juridice care va dura cât va fi nevoie în cursul zilei de astăzi. Prin decizie, am stabilit organizarea plenului Senatului, începând de mâine, în fiecare zi de la ora 12, până pe 15 (n.r. – iulie) inclusiv. Sigur, asta nu înseamnă că vom avea în fiecare zi ședință de plen, dar pentru că ne dorim o dezbatere de calitate, serioasă este nevoie de această modificare de program”, a declarat Robert Cazanciuc.

Președintele interimar al Senatului susține că „dezbaterea nu s-a încheiat asupra acestei legi. Am avut un proiect de lege venit de la Guvern foarte târziu. Este, practic, a treia oară când Guvernul ne pune în această situație. Ne trimite o lege slabă, ca să fiu indulgent, în ultimul moment. Este inacceptabil să cerți Parlamentul pentru că nu face lucruri, când tu trimiți legi care pur și simplu nu pot fi adoptate, legi vizând drepturi fundamentale ale cetățenilor”.
 

Robert Cazanciuc susține că proiectul are „nevoie de mai multe modificări”


 

Camera Deputaților a adoptat, joi seară, proiectul privind carantina și izolarea cu 266 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” și 8 abțineri. Actul normativ a fost elaborat de Guvernul Orban, ca urmare a unei decizii de neconstituționalitate luate recent de către CCR - hotărâre ce a stârnit chiar și surprinderea cotidianului francez Le Monde.

„E nevoie de mai multe modificări. Domeniul de reglementare este foarte specializat. E nevoie de competențe juridice, constituționale, dar și de competențe medicale. Colegii de la Cameră (n.r. – deputații) au încercat să corecteze cât au putut de mult acest proiect, ieri. După cum știți, au lucrat până seara târziu, dar au fost foarte puține ore avute la dispoziție. Nu au fost prezenți toți cei care aveau un cuvânt de spus la această lege, cum a fost CSM, spre exemplu, care trebuia să își dea un aviz pe acest proiect, pentru că discutăm de proceduri judiciare pentru a putea respecta liberul acces la justiție și pentru a putea proteja, în mod real, drepturile fundamentale. De aceea, am invitat astăzi la Comisia juridică să participe la dezbateri CSM, Ministerul Justiției, asociațiile care se ocupă și preocupă de apărarea drepturilor fundamentale și, de asemenea, asociații care se ocupă și preocupă de apărarea drepturilor pacienților”, mai susține senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Citeşte mai multe despre:   Robert Cazanciuc