Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Pleşoianu (PSD): Șeful STS a fost ţâfnos şi arogant la audierea din comisie. Voi propune limitarea mandantului şefilor Serviciilor

Pleşoianu (PSD): Șeful STS a fost ţâfnos şi arogant la audierea din comisie. Voi propune limitarea mandantului şefilor Serviciilor

Un articol de: - 31 Mai 2017, 17:57
Pleşoianu (PSD): Șeful STS a fost ţâfnos şi arogant la audierea din comisie. Voi propune limitarea mandantului şefilor Serviciilor Foto: Antena 3 Politică

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, membru al Comisiei care anchetează alegerile din 2009, l-a acuzat pe șeful STS, Marcel Opriș, că a dat dovadă de "ţâfnă şi aroganţă" la audierile de luni. Prin urmare, social-democratul a anunțat că va depune o inițiativă legislativă de scurtare a mandatelor pe care le au șefii Serviciilor Secrete, pentru a apăra societatea de "învârtoşarea şi îmbăţoşarea paroxistică a propriului ego" al acestora.

"Voi propune în mod categoric o modificare legislativă în sensul limitării numărului de ani cât poate ocupa cineva funcţii de conducere în servicii. Dincolo de ce s-a vorbit efectiv azi (marţi - n.r.) la Comisie (voi reveni cu detalii), ţâfna şi aroganţa supremă a Directorului STS Marcel Opriş sunt argumentul suprem pentru a introduce, prin lege, o limitare", a scris, pe Facebook, deputatul PSD.

El a mai susținut că societatea trebuie protejată de "învârtoşarea şi îmbăţoşarea paroxistică a propriului ego în cazul celor care ocupă poziţii esenţiale în stat".

În timpul discuțiilor din comisie, amintește RTV, Pleșoianu i-a cerut lui Opriș să comenteze informația potrivit căreia câțiva angajați ai STS s-au aflat într-un sediu al Transelectrica în noaptea de dinaintea alegerilor prezidenţiale, cu scopul de a frauda scrutinul.

Opriș a respins acuzațiile ca fiind ”neserioase” și a dat asigurări că nimic de acest gen nu s-a întâmplat.

La insistențele deputatului PSD, Opriş a explicat că, în baza unui protocol, STS deţine tehnică în unele locaţii ale Transelectrica, a cărei fibră optică este folosită de Serviciu, însă nu poate oferi detalii, ele fiind confidenţiale. Opriş i-a recomandat lui Pleşoianu să ceară, fie direct la STS, fie prin intermediul Comisiilor de apărare - în faţa cărora Servicul răspunde -, informaţii suplimentare în scris, urmând să se stabilească în ce măsură ele pot fi acordate.

În cursul discuției, Pleșoianu nu a părut deranjat de răspunsurile șefului STS.

Citeşte mai multe despre:   sts,   servicii secrete