Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Rovana Plumb i-a dat analistului Bogdan Chirieac un contract de aproape 800.000 de lei în ultima zi de ministru al Fondurilor Europene

Rovana Plumb i-a dat analistului Bogdan Chirieac un contract de aproape 800.000 de lei în ultima zi de ministru al Fondurilor Europene

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Iun 2019, 13:40
Rovana Plumb i-a dat analistului Bogdan Chirieac un contract de aproape 800.000 de lei în ultima zi de ministru al Fondurilor Europene Politică

Jurnaliştii de la Clever News Center au descoperit un contract suspect semnat de Rovana Plumb în ultima zi în care a fost ministru al Fondurilor Europene. Mai exact, este vorba de contract în valoare între 650.000 şi 790.000 de lei semnat de minister cu o asociere de trei firme, printre care şi cea administrată de analistul politic Bogdan Chirieac. Acesta a fost acordat în procedură de licitaţie deschisă.

Potrivit datelor din SEAP, contractul a fost semnat pe 24 aprilie 2019, câștigătoare fiind firmele THP Elemental Investments, SC YES AGENCY SRL şi Press Media Electronic. Tot în 24 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial decretul prin care președintele Iohannis a luat act de demisia lui Plumb de la minister.

Acest contract are ca obiect "servicii pentru organizarea de evenimente dedicate promovării principiilor europene şi fondurilor ESI” şi are în vedere "promovarea valorilor europene, a beneficiilor integrării şi a transformărilor petrecute în societatea românească după momentul aderării României la UE prin materialele distribuite/ prezentările realizate în cadrul a 15 evenimente dedicate fondurilor operaţionale”.

Durata contractului este de 20 de luni şi este finanţat exclusiv din fonduri europene, respectiv Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 și Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

”Eu v-am sunat vreodată pe numărul acesta de telefon? Și atunci dumneavoastră de ce mă sunați pe numărul meu de mobil? Domnul meu, vă rog frumos, nu mă mai deranjați la telefon, dacă aveți întrebări adresați-le autorității de stat, nu mie”, a răspuns Bogdan Chirieac, când a fost întrebat de jurnaliştii de la Clever de acest contract.

Portalul DCNews, deţinut de Bogdan Chirieac, a găzduit mai multe dezbateri în campania pentru alegerile europarlamentare în care a fost invitată şi Rovana Plumb, care a fost prima pe lista PSD în alegeri.

Citeşte mai multe despre:   Rovana Plumb,   Bogdan Chirieac