Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PMP cere extinderea acordului politic propus de Președintele Iohannis pe rezolvarea problemelor de infrastructură, sănătate și educație

PMP cere extinderea acordului politic propus de Președintele Iohannis pe rezolvarea problemelor de infrastructură, sănătate și educație

Un articol de: Sebastian Pricop - 07 Iun 2019, 10:15
PMP cere extinderea acordului politic propus de Președintele Iohannis pe rezolvarea problemelor de infrastructură, sănătate și educație Foto: Eugen Tomac / Facebook Politică

Partidul Mișcarea Popularã considerã cã Acordul național propus de Președintele Klaus Iohannis partidelor politice pentru consolidarea parcursului european al României este binevenit. 

"În acest sens, susținem principiile şi valorile din documentul prezentat de Preşedinte cu privire la consolidarea Justiției și independența acesteia", se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

PMP subliniază că doreşte ca rezultatele referendumul din 26 mai să fie transpuse în lege cât mai repede, dar subliniază că la revizuirea Constituţiei trebuie să se ţină cont şi de reducerea numărului de parlamentari precum au decis românii la referendumul din 2009. 

"Ne dorim ca rezultatul referendumului din 26 mai a.c. sã fie transpus cât mai rapid în lege,  ținându-se însã cont şi de opțiunea categoricã a românilor exprimatã la referendumul din 2009, de reducere la 300 a numãrului de parlamentari. Credem cã instituția referendumului nu poate fi aplicatã selectiv şi cã voinţa cetãţenilor trebuie respectatã.

Acordul național pentru consolidarea parcursului european al României nu ar trebui sã se limiteze însã la obținerea consensului politic pentru rezolvarea urgențelor ce țin de atașamentul nostru fațã de statul de drept, ci ar trebui sã cuprindã și alte obiective care, în opinia noastrã, sunt la fel de importante pentru români ca și justiția. 

Astfel, PMP susține cã acordul trebuie sã aibã în vedere și nevoia de a oferi românilor o perspectivã europeanã în ceea ce privește calitatea vieții pe urmãtoarele prioritãți: continuarea proiectelor mari de infrastructurã (cum ar fi construcția de autostrãzi); asigurarea unui sistem de sãnãtate de calitate; nu în ultimul rând, asigurarea unui sistem de educație performant, care sã le ofere șanse tuturor copiilor și tinerilor într-o Europã unitã", arată PMP

Reamintim că, la finalul consultărilor de la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis le-a propus partidelor  să semneze un Pact Național pentru o Românie Europeană. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   PMP,   Klaus Iohannis