Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PMP cere Guvernului impozitarea pensiilor speciale și tăierea cu 30% a indemnizațiilor politicienilor

PMP cere Guvernului impozitarea pensiilor speciale și tăierea cu 30% a indemnizațiilor politicienilor

Un articol de: George Lupu - 25 Mar 2020, 14:23
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Vicepreședintele PMP Cătălin Cristache propune diminuarea  indemnizațiilor politicienilor cu 30%, pe fondul extinderii infectărilor cu noul coronavirus şi impozitarea pensiilor speciale.

"Ca de normalitate şi solidaritate, se impune tăierea cu 30% a salariilor şi indemnizaţiilor miniştrilor, parlamentarilor, primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali şi judeţeni. Vorbim de o economie la buget de aproximativ 50 de milioane de euro lunar, ceea ce se poate traduce în 1.000 de ventilatoare mecanice care pot fi aduse încă din prima lună în România.

Nu rezolvăm problema economică macro, dar putem rezolva probleme punctuale (...)", a declarat Cristache într-un comunicat de presă potrivit agenției Agerpres.

Totodată, vicepreședintele PMP susţine că Guvernul ar trebui să decidă şi impozitarea pensiilor speciale.

"Nu există vreun moment de susţinere populară mai favorabil decât acum pentru a rezolva problema pensiilor speciale. Iar aceasta se poate face prin impozitarea cu 30% a tuturor acestor venituri. Fără calcule complicate, fără deduceri, fără birocraţie.

Vorbim de o economie de minimum 40 de milioane de euro lunar, ceea ce înseamnă 800 de ventilatoare mecanice. Ştim foarte bine, încă de pe vremea guvernării Boc, că există jurisprudenţă a CCR care a constatat că impozitarea pensiilor este constituţională", a subliniat Cristache.